2

Norrtälje, Grisslehamn och Åland t/r

Jag sitter här och försöker blogga, men datorn liksom svänger fram och tillbaka. Faaan, jag är, ja vad är jag? Heter det åksjuk? Sjösjuk? Gungsjuk? Hypokondrisk? I alla fall så gungar hela världen just nu och det är skitjobbigt! Klev av färjan för några timmar sedan och hur länge skall det här sitta i kan man lite lätt undra??

Vi startade resan med att åka till Grisslehamn. Åkte ända ut till Singö och tittade, där var det jättefint. En liten "sommarbarre" där vore väl inte helt fel?? Tog en lunchbuffe ( Buffe nr 1 på resan ) på Hotell Havsbaden i Grisslehamn.  Fortsatte vår kos mot Norrtälje, checkade in på hotellet och for ned till Norrtälje city och tog en liten jäkel nere i deras hamn. Vi gick och strosade lite i City och begav oss sen mot hotellet som otroligt nog hade en Middags-Buffét ( Buffét nr 2 ) som ingick i priset, vilket vi inte hade en aning om. Trevligt värre!! :O)

Henke vid ån som rinner genom Norrtälje.


Maja vid puben i hamnen....


Lite Charlie...


Gos med Farmor


Maja Attack-gosar ( syrrans uttryck ) med Farmos hand:


Maja äter Melon från Frukostbuffen


På morgonen åt vi frukostbuffet ( Buffet nr 3 ) och begav oss mot båten som skulle gå från Grisslehamn. Jag hade råkat slänga på mig en klänning, som jag helt plötsligt tyckte var för kort. Så jag och Ingegerd begav oss mot något stånd som fanns där och tur nog så hade de ett par fina vita tajtsaktiga saker, eller vad det heter...? Köpte dem och drog på mig dem bakom en lyktstolpe.
Vi tog Eckerölinjen. Så här med Facit på hand, så var denna båt och service mycket bättre än Viking Lines.
Vi hade förbeställt en Brunchbuffét ( Buffét nr 4 ) som var jättebra och god. Kollade lite i Taxfreen och inhandlade traditionsenligt lite öl, Whisky och godis. Bra-ha-attiraljer för fortsatt BRA resa! Ha Ha.
Anlände till Åland och begav oss direkt mot Hotellet. Checkade in och gick ut på byn. Dels för att köpa ett av mina fina glas som jag samlar på och köper på Jussis keramik varje gång jag är på Åland och dels för att bara gå och glo och förtära gott gott!
Middag åt vi på Hotellet, sen tog vi en promenad ner till en jättemysig hamn nedanför hotellet. Där satt båtfolk och tog en öl i solnedgången på restaurangerna som fanns där, fett me nice, en sån där härlig stämning över hamnen liksom. 
Vi avslutade kvällen i Ingegerds och Kjells rum med lite snack och häng i soffa och säng!
På torsdagsmorgonen åt vi otroligt nog frukostbuffét ( buffé nr 5 ). Packade ihop oss och begav oss mot Viking Lines terminal. Henke körde på bilen på båten och vi andra gick på. Mycket lättare så med barnvagn.
Vi yrade omkring ett tag på båten och visste inte vart vi skulle sitta eller stå eller äta eller gå. Till slut tog Kjell befälet och beställde en lunchbuffe ( buffet nr 6 ), kan ni tänka er, något så ovanligt som en Buffé!! Det här måste väl nästan vara någon form av världsrekord??? Att äta 6 olika Bufféer på 50 timmar. Duktigt va??
Eftersom det inte finns så mycket att göra, så besökte vi TaxFreen igen. Jag och Ingegerd gjorde några bra och viktiga inköp. Jag köpte mig ett LÄPPGLANS och ett Åländskt bröd och Ingegerd köpte sig en god parfym.
Henke ville också in och köpa sig en parfym, så jag hakade på honom. Han köpte Dolce & Gabbanas LightBlue och The One, av samma skapare. När vi skulle betala kom jag på att jag hade gått in igen med min TaxFree kasse, så jag visade snällt upp kassen och kvittot innan kassörskan ens hade sett att jag hade den. Hon blev skitsur och sa med väldigt hög röst, så att hela jäkla båten skulle höra, att jag ALDRIG får ta med en kasse som jag redan betalt, in i butiken igen, för då skulle jag minsann få betala alla grejjerna på nytt. Men vad f_n, det var väl inte driekt med berått mod som  jag gjorde denna överträdelse och som att jag skulle betala påsen, tömma påsen och gå in och fylla den med samma varor som jag redan köpt igen?? Ja, Ja, det kanske finns människor som håller på så....
OCH jag skulle minsann veta att det faktiskt finns människor som gör på detta viset. Rugguggla!!Slutord på resan är: Bufféer, sol, sol, sol, båtar och hotell av olika de slag, bilåkning, mysigt, trevligt, roligt, humor, och kontroll!! Tack för god sämja!

En annan "reflektion kolon snedslag" som kom upp på resan var att jag inte känner igen mig själv i spegelbilden längre när jag går förbi ett skyltfönster, jag har verkligen gått upp asmycket i vikt. Jag gick direkt ned de 7 kilo jag gick upp under graviditeten, men nu 5 månader senare och en sådär 289 munkar på 5 månader, så är det inge kul längre. Jag får nog göra som My och skaffa mig en personlig PT och leta reda på mina viktväktar böcker efter semestern. Nu jäklar säger jag!!!! Nu har det varit fuktigt nog länge i min garderob!!!

Nu har vi kommit hem och tvättmaskinen går som en tok igen. Nu är vi hemma ett dygn, sen åker vi ut i skärgården i ca en vecka.

My och Martin kom över på en snabbfika och ikväll blir det nog bara lite skönt häng i soffan. Kanske någon film åker på. Vi får se.
Maja somnade när My och Martin var här och har sovit sedan dess. Alltså sen fem. Hon måste vara helt slut efter dessa dagar. Vi har ju bara flängt fram och tillbaka som galningar över allt.
3

Skutan mot Ålandet

Nu har vi varit hemma någon dag och mellanlandat. Vi har gjort ärenden och tvättat och sånt där vardagligt göra.
Henke kom hem från Båtvakts jobbet vid halv sju imorse och sov sen halva dagen.
Jag och Maja åkte till centrum för en lunch med Moster och hennes kollega Anna.
Gick en sväng förbi fotoaffären för att köpa ett till större minne till min kamurra. Då säger tjejen i kassan:-De där har slutat tillverkas. IIiiiiiiii.....eeehhh...VA???
Kameran är dryga 3 år gammal och det går inte att få tag i tillbehör till den?? Herre gud, man måste vara snabb i dagens teknik-samhälle. Avverka grejjerna snabbt liksom. Skit i att var rädd om dina prylar, för du måste ändå köpa nya om ett år eftersom det inte går att få tag i tillbehör och reservdelar till dem!! Bläääääääää!
Så nu har jag setat på nätet i några timmar ( Henke också ) och kollat kameror och priser m.m.
Det slutade med att vi åkte till Onoff och pratade med dem. Efter 20 minuters dividerande om minnet och ny kamera och vad vet allt. Så dimper "kamerproffset" in i samtalet och säger att jag kan köpa ett nytt minne och använda en tillhörande adapter och sen köra in den i min kamera. Men vad sjutton, flicksnärtan i fotoaffären hängde löst!!!
Ny kamera får vänta! :O)

Nu ikväll har vi packat igen och imorgon bitti far vi till Åland på ett par dagar med Ingegerd och Kjell. Skall bli riktigt trevligt!

På återseende!
Kramen igen

Min goa familj!

0

Ur "Gästbloggare Henkes fiskedagbok"

Jag och svågern Nicklas gick upp i ottan för en fisketur på sjön StorNaggen. Det hade snackats om en del storgäddor i sjön och vi tänkte väl prova lyckan. Vi fick låna byns orginal Elof´s båt. Den var tretti år gammal, men flöt enligt utsago, dock när svågern rodde och jag öste, men det är en annan historia. Vi kom ut på sjön vid 04:30 tiden och jag drog till med; -Vi provar att ro lite drag medans vi funderar vart vi skall stanna till att fiska. Sagt o gjort, jag sitter längst bak och fattar bådas spön och slänger ut två spinnare, som direkt fastnar i sjögräs(medeldjup på ca 2mt i hela sjön och massor med vegetation). Kanon start med sallad på kroken sa vi skämtsamt och bytte position några meter. Jag slängde i grejjerna igen och Nicklas fick efter ett par sekunder drilla in en fin abborre, så ska det se ut, kul!
 
Det var då det hände. Jag skickade ut min spinnare med ett kort backhand kast på ca. 7mt och det small till omgående kan man lugnt säga. -Här Nicklas, ta mitt spö och drilla denna också, det känns som en gädda. En gädda på ca 3kg enligt tidigare erfarenheter på hugget. Efter ca 5min. säger Nicklas att det är nog en stor pjäs. Kanske 5-6kg mumlade jag, tyst för mig själv. Efter ytterliggare nån minut fick jag tillbaks spöt, -Detta får du göra själv, sa svågern. Nu hade gäddan, för det var en gädda, varit och vänt vid båten tre ggr, men vi hade inte sätt att det var den storleken det visade sig att vara. När såväl, efter ca. 15 min. drillning, krokodilen kom till båten och jag insåg att det kan röra sig om nytt personbästa så började aset att väsa, eller mer, morra, som en tiger. Nytt fenomen som jag aldrig hört eller hört talas om tidigare. Efter ett något nervöst gällocksgrepp med efterföljande nacksving så låg djuret där i båten, på mage och sprattlade. Resten av historien finns det bildbevis på och sanna mina ord, blev det ett nytt personbästa på 110cm och 10,300 kg gädda.

Skitfiske på Er.