0

Parasoll, öl och ljugarbänk

Nu är det snart midnatt och jag är nu faktiskt ko-lugn. Kvällen förflöt i ett skönt tempo.
Henke kom hem från jobbet, vi gick ut på en promenad, hör och häpna, jag vågade mig ut mer idag.
När vi gick där i solskenet och värmen, så kändes det inte som om man bara ville gå hem och stänga dörren bakom sig, utan man vill ju utnyttja den till max. Ganska så svenskt eller?? :O)
Så vi ringde Tommy och Agneta och bjöd över dem till vår balkong på en kall öl och ett glas rött.
Sagt och gjort, vi ångade hem, Henke slängde sig snabbt iväg för att inhandla några öl, parasoll och två sittkuddar till vår ljugarbänk. Sen avnjöt vi kvällen i solen med trevligt sällskap. Därimellan grillade vi några goa Stockholmare till middag!! Hur nice som helst!

Dagen blev räddad till slut. Ha Ha.
1

Arg som ett bi

Det första jag gjorde imorse var att kolla om "fågel-fan" har varit och klubbat någé mer på balkongen, men jag räknade till 4 kockor igår kväll, och de 4 kockorna låg kvar, de hade inte ökat i antal. Så nu har jag i alla fall jagat bort den över natten!!!
Var ner en sväng till centrum för att köpa allegitabletter, håller på och bli galen. Nää, då får man inte äta en endaste allergitablett när man ammar, så jag får klara mig på näs-och ögondroppar. De har jag använt i en vecka och inte hjälper dem! Förbannat....
Var lite hungrig, så jag gick in på Subway för att inhandla en god macka. Står i kön som de två andra som stog bakom mig. Rätt vad det är börjar killen som tar emot beställningarna att hjälpa dem som står bakom mig, är jag osynlig eller?? Ännu argare.....glider iväg lite snyggt, innan jag börjar gapa okvädes ord till slyngeln i kassan!!
Man är inte riktigt i toppform när man är allegisk, det tar på krafterna som sjutton.
Beger mig hemåt, går förbi ett salladshak på vägen. Glider in och beställer en Ceasarsallad. Kostar 55:-, jag ger henne kortet och när jag skall skriva under på slippen står det 60:- på slippen. Kassörskan talat om för mig att de tar 5:- i avgift vid köp under 100:-. Jag talar snabbt om för henne i god ton att det inte är ok att ta ut bankavgifter.
Salladen kommer till bordet. Ingen parmesan, ingen romansallad....eeehhhh....det här är ingen Ceasarsallad som det står på tavlan att det skall vara. Vart är Romansalladen undra jag lite ilsket? Den är inblandad i salladen säger tjejen på inte riktigt svensk-svenska.....eeehhh....va? Jag ser bara isbergssallad på tallriken. Hon visste uppenbarligen inte hur Romansallad ser ut eller vad det var. Jag lade ner yxan. Parmesanen då? Jag bytte ut den mot feta ost istället säger hon. Nämenfyfan nu börjar jag bli riktigt ilsken, äter samanbitet salladen och går hem, utan att passera GÅ!
Nu ligger Maja och sover gött, och jag skriver av mig ilskan....börjar lugna ner mig.....jag håller mig nog hemma för resten av dagen, en "sån däääär" dag liksom..., men när man redan är trött och slut, så kan det vara det lilla som gör en tokig!!
2

Tittat på hus, och hundra till typ....:o/

Upp i ottan och ned till förksolan, där det var proppfullt av folk, för att göra gipsavjutningar på Majas hand och fot. Fortfarande inget gips. Ut i centrum istället för att uträtta lite ärenden. My slöt upp på Waneys Coffee och sen bar det iväg till Rosersbergs slott för att sola ett par timmar. Maja låg i skuggan och lekte med sina kompisar och vi solade. I löv it!
Hem, mat, och begav oss mot Håbo och Häggeby. Vi höll för det första på att missa husvisningen, pga att en massa "viktigt" folk har någon form av möte på Scandic Crown i Bredden idag och de stängde av E4an stup i ett och kvart i två hela dagen, vilket gjorde att det tog Henke dubbelt så lång tid att komma hem från jobbet, typiskt idag...
När vi glider fram emot THE HOUSE så möts vi av en syn som såg ut som parkeringen på IKEA en lördag klockan 12:00, inte så kul, det stog ett gäng med bilar i varenda buske och längs hela skogsvägen....massor med folk baxade sig igenom huset, vi också. Men det såg ju ut precis som på bilderna, men charmigare i verkligheten. MITT HUS!! Här vill jag bo.
Det kommer bli en tung budgivning gissar jag. Vi skall ringa mäklar'n och fråga lite närmare på vissa detaljer imorgon. Det är en visning till på söndag, sen bär det iväg....vart vet jag inte riktigt, men i alla fall.....

Vi svängde förbi Henkes kompis Tompa och Inga på vägen hem, de bor också i Häggeby. Kom hem vid 21:30. Har nu badat Maja och jagat iväg en fågel från balkongen. Den jäkeln har bajsat ner hela vår balkong sen i höstas, jag har aldrig sett den, men nu har jag täppt till varenda springa med aluminium folie i hela taket, jag tror den bor där någon stans. Bajshögarna är väldigt koncentrerade liksom....vi får se om jag besegrat den....fortsättning följer.....ha ha.