0

Sigtuna

I förmiddags åkte Maja och jag ner till Centrum för att göra ett besök på Apoteket, mitt andra hem, som vanligt. Behövde beställa lite insulinpump pryttlar. Jag la en beställning på en 15 recept ungefär. Inte klokt!

Sen åkte vi till Sigtuna. Vi matade ankor. Vi åt medhavd lunch på gräset nere vid vattnet. Sen tog vi en promenad kring gatorna i Sigtuna och bara mös. Vi blev också tvungna att besöka ICA för inköp av några liter vatten. Jösses vilken varm dag.

När vi kom hem fyllde vi poolen som Maja fått av Farmorn, hon fick knappt plats i den ;O), men var nöjd för hon kunde sitta och svalka av sig lite i den.

Ikväll har vi städat huset. Jag var iväg och tankade bilen och handlade för några timmar sen och nu glor vi på TV och njuter av kvällsbrisen.

0

Hos Fotterapeuten

Försedde Maja med ett gäng Marie-kex, som värsta mutan.
Fotpojken, Carlos, satte mig i en stol, som hissades uppåt och åt alla möjliga håll. Han kollade mina fötter noga och väl. Känsel, rörlighet, värme, cirkulation m.m. Och för att ha haft diabetes i 35 år, så tyckte han de var helt ok.
Dock var de väldigt torra. Du smöjer dig väl? Eeehhh...va?
Nu skall jag i alla fall smörja mig både nu och då med något kollejox som skall hjälpa mig att få in lite fukt i huden. 

Jag skall hjälpa dig på traven innan du går sa han, och plockar fram en skallpell och börjat skära bort mina förhårdnade över hela fötterna, jag satt bara och stirrade helt paralysserat, när jag dessutom ser att han stirrar på mig, under min kjol, eehhh...hur kunde jag vara så urbota dum att jag tog en kort kjol en dag som denna, det är frågan???

Fötterna kändes i alla fall bra när jag gick därifrån.
5

Sjukbesök o Pass

Imorse stack jag och Maja till Karolinska. Jag hade två sjukbesök att uträtta. 09:00 var det fotvård och 10:00 träffade jag min Diabetes sjuksköterska.
Vi var klara elva, så vi stack till Stinsen Köpcentrum och lekte lite i lekhagen där. Maja hittade en kompis som hon kramades och lekte med.

Sen åkte vi en snabbis förbi vårt Centrum för att kolla en grej. Då såg jag att de byggt en liten lekhage även där. En sån kuddvaderad kvadrat som är rätt stor, som ungarna springer i, tex så är det en film med ballonger som går för tillfället / spelas upp på golvet och när barnen springer över golvet så försvinner ballongerna, i alla fall, så såg Maja en flicka där ( som både liknade Majas kusin Josefin och var i Josefins ålder ) som hon helt enkelt började jaga med utsträckta händer, öppen mun och skrikandes aaaaaaa, hon ville liksom krama flickan och flickan ville inte bli kramad. Maja bara fortsatte, som värsta "stalkern" i säkert 5 minuter. Flickans pappa och jag smålog mot varann....och flickan försökte springa ifrån Maja. Och Maja på ostadiga och vingliga ben jagade henne. Flickan var säkert 3-4 år och Maja är 1 år och 4 mån.
Herre gud, jag har fostrat en "Stalker" av högsta rang. När jag tyckte det räckte så jagade jag ifatt Maja och lurade iväg henne.
Grejjen är den att Maja jagade Josefin likadant här i helgen, men hon ville ju kramas tillbaka, så det gjorde ju inget.

När Henke kom från jobbet så hämtade han upp oss och så åkte vi till Polisen i Sollentuna och köpte ett pass åt Maja. Köpte skriver jag för det kostade 400:- spänn, så det var liksom mer köpte än grejjade ett pass.
Det skall hämtas upp om 5 arb. dagar, så innan dess åker vi inte utomlands.

När vi kom hem monterade vi ihop en hängmatta som vi fått. Det blev kanon, kommer bli många timmars vila i solen på övre terassen.