4

Fler tänder trasiga...

När Maja vaknade efter att ha sovit middag i 3 timmar, så fick jag titta lite mer i hennes mun. Då såg jag att hon fortfarande blödde och att även två tänder i underkäken slagits helt av. De två i mitten. De små stumparna som är kvar är sylvassa, jag måste be tandläkaren att slipa till dem lite, så hon inte skär sig på tungan.

Ett par bilder på utsidan av Majas mun, ser ett gäng värre ut på insidan
5

Olycksfall på dagis....

Jag hade bara hunnit vara på jobbet en timme imorse när min mobil ringer. Jag mistänkte direkt att det var dagis som ringde när jag hörde signalen i väskan. Och mycket riktigt.
Maja hade spytt ner hela dagis, så de undrade om jag kunde komma och hämta henne?
Packade ihop mina grejjer och kastade mig iväg hemmåt.

När jag kliver innanför dörren på dagis, säger den ena fröken direkt ( som sitter och håller Maja i famnen inlindad i en handduk?? ), joo Maaaria kom in, så skaa jaa praata på dej ( hon är finland-svensk ), det har hänt lite mer sen jag ringde....VA?
Maja sitter i frökens knä och bloden formligen rinner ur hennes mun och hon ser helt köttig ut i hela munnen och grinar ju naturligtvis.

Då hade de, när Maja kräktes, satt henne i en tvillingvagn, för att hålla henne lite från gruppen, ifall hon var magsjuk. Och hon satt där snällt och rätt som det är välter vagnen ( hon har ju förmodligen ställt sig upp och lutat sig mot ryggstödet och då har vagnen vällt ) och Maja landar på golvet med ansiktet och munnen före. 

Fröknarna som var lite skärrade, ber mig att omg. åka akut till tandläkarn utan att passera gå. Jag tar Maja och går till bilen, där ringer jag Henke och My. My börjar gå mot centrum för att möta upp och Henke slänger sig i bilen och åker mot Väsby.
Hos tandläkarn får vi komma in direkt och de konstaterar att alla 4 tänderna i överkäken är lösa. Bloden rann och det såg helt sargat ut upp i överkäken.
Status nu är att "de kan" växa fast igen och läka ihop bra, men de kan också bli ännu lösare och måste då dras ut. Kul att vara tandlös tills de andra tänderna växer ut i 7 års åldern?? Dessutom hade ju Maja inte så många tänder....
Vi skall tillbaka om en vecka och kolla läget i munnen och tills dess skall vi ge henne alvedon för smärtan, hon får inte äta någon hård mat och vi får inte borsta tänderna på överkäken.

Sen tyckte tandläkaren att Maja såg lite blek och hängig ut, så hon ville att vi skulle gå till vårdcentralen och kolla henne också. Vi hade inte ens beställt tid, men fick gå in på en gång pga att det var lite akut. Men allt var bra, ingen whiplash eller hjärnskakning.

Måste säga med facit på hand att vi blivit otroligt snabbt och vänligt behandlade på båda ställena. Det brukar annars vara så krångligt i sjukvården, men det här var suveränt!!

Henke stack tillbaka till jobbet efter tandläkaren och My hängde med oss som support.

När vi kom hem nu, så fick Maja alvedon och somande som en stock av chocken och ligger nu och sover.
Själv har jag ringt försäkringsbolag, dagis,  tandläkare och lite andra instanser...

Nu håller vi tummarna för att tänderna växer fast och att det blir fint i Majas mun fort!!

Nu skall mamman brygga sig en FET kopp kaffe och sätta sig i soffan och stirra lite i väggen och samla tankarna.
0

Jobb

Idag var det min tur att åka iväg och jobba. Henke var hemma och VABbade.

Full fart på jobbet. Fick ta över en ny kund från en tjej som skall sluta. Så det var upplärning på den kunden för hela slanten idag.

Ikväll är det Scrapkväll hos Stellas.nu, men jag orkar inte åka iväg....trist....men så är läget nuförtiden. Sen är det dessutom min TV-kväll ikväll. Och vem kan motstå en hell kväll men sköna serier och en, hör och häpna, hembakad kladdkaka som Henke gjort idag?

IMORGON DRAR NYA AVSNITT AV SERIEN OSKYLDIGT DÖMD IGÅNG!! Som jag har längtat!!!