5

Olycksfall på dagis....

Jag hade bara hunnit vara på jobbet en timme imorse när min mobil ringer. Jag mistänkte direkt att det var dagis som ringde när jag hörde signalen i väskan. Och mycket riktigt.
Maja hade spytt ner hela dagis, så de undrade om jag kunde komma och hämta henne?
Packade ihop mina grejjer och kastade mig iväg hemmåt.

När jag kliver innanför dörren på dagis, säger den ena fröken direkt ( som sitter och håller Maja i famnen inlindad i en handduk?? ), joo Maaaria kom in, så skaa jaa praata på dej ( hon är finland-svensk ), det har hänt lite mer sen jag ringde....VA?
Maja sitter i frökens knä och bloden formligen rinner ur hennes mun och hon ser helt köttig ut i hela munnen och grinar ju naturligtvis.

Då hade de, när Maja kräktes, satt henne i en tvillingvagn, för att hålla henne lite från gruppen, ifall hon var magsjuk. Och hon satt där snällt och rätt som det är välter vagnen ( hon har ju förmodligen ställt sig upp och lutat sig mot ryggstödet och då har vagnen vällt ) och Maja landar på golvet med ansiktet och munnen före. 

Fröknarna som var lite skärrade, ber mig att omg. åka akut till tandläkarn utan att passera gå. Jag tar Maja och går till bilen, där ringer jag Henke och My. My börjar gå mot centrum för att möta upp och Henke slänger sig i bilen och åker mot Väsby.
Hos tandläkarn får vi komma in direkt och de konstaterar att alla 4 tänderna i överkäken är lösa. Bloden rann och det såg helt sargat ut upp i överkäken.
Status nu är att "de kan" växa fast igen och läka ihop bra, men de kan också bli ännu lösare och måste då dras ut. Kul att vara tandlös tills de andra tänderna växer ut i 7 års åldern?? Dessutom hade ju Maja inte så många tänder....
Vi skall tillbaka om en vecka och kolla läget i munnen och tills dess skall vi ge henne alvedon för smärtan, hon får inte äta någon hård mat och vi får inte borsta tänderna på överkäken.

Sen tyckte tandläkaren att Maja såg lite blek och hängig ut, så hon ville att vi skulle gå till vårdcentralen och kolla henne också. Vi hade inte ens beställt tid, men fick gå in på en gång pga att det var lite akut. Men allt var bra, ingen whiplash eller hjärnskakning.

Måste säga med facit på hand att vi blivit otroligt snabbt och vänligt behandlade på båda ställena. Det brukar annars vara så krångligt i sjukvården, men det här var suveränt!!

Henke stack tillbaka till jobbet efter tandläkaren och My hängde med oss som support.

När vi kom hem nu, så fick Maja alvedon och somande som en stock av chocken och ligger nu och sover.
Själv har jag ringt försäkringsbolag, dagis,  tandläkare och lite andra instanser...

Nu håller vi tummarna för att tänderna växer fast och att det blir fint i Majas mun fort!!

Nu skall mamman brygga sig en FET kopp kaffe och sätta sig i soffan och stirra lite i väggen och samla tankarna.

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Kaffe är okej men låt bli kladdkakan!!!

2 Fastern:

skriven

men herregud...tackars liten..nu håller vi tummarna till tusen! själv har vi också haft tandläkar besök, dock med lite bättre utsikter. Krama om Majsingen, kusinerna hälsar också med en bamsekraaaam!

3 Martina:

skriven

Men jösses vilken läskig dag ni har haft!! Håller alla tummar jag har att Majas tänder läker ihop som de ska och att hon slipper ha så ont! Många kramar till er allihopa!

4 Carolina:

skriven

Usch och fy. Stackars Majsing. Kram till er!

5 Anette:

skriven

Fy va tråkigt.Hoppas tänderna växer fast.

Kommentera här: