Gott Nytt År

Om en stund bär det av till R och R för nyårsfirande. Vi tar pulka och fårskinnet med oss, så får vi försöka forsla Maja hem på pulka inatt.

Raketer, efterrätt, presenter, bubbel och allt är packat. Nu skall bara familjen vakna så vi kan fiffa till oss.

Jag har bara en önskan på nya året, låt oss snälla få vara lite friskare i år!

Gott Nytt och god fortsättning, vi ses i Januari igen!

Laken i vaken

Imorse stack Henke och Martin ner till båthamnen och skulle vittja en mörtstuga som de la i under isen för några dygn sedan. Tanken var att fånga mört till angelfiske.

De fick hacka och borra upp isen för att komma åt mörtstugan, när de väl var igenom isen, så såg de något stort simma och bråka i mörtstugan, gissa om paffa de blev när de såg en 70 cm lake i buren, som dessutom haft en riktig mörtbuffé på Henkes och Martins angelfisk.

Gräddstuvad lake, hur låter det?
Vi skall prova i alla fall.

Väl hemma så stod Henke en lång stund och rensade laken, buken var full av mört, 7 st närmare bestämt.

Känsliga tittare varnas för dessa bilder ( blink blink )

Vit chokladparfait med passionsfruktsås

I år skall vi vara hos Rose och Ronny på nyårsafton, vi alternerar nyårsaftnarna i gänget, så i år var det deras tur. Rose fixar maten, men skickade ett sms här i veckan och frågade om någon kunde ta på sig att göra efterrätten, så jag tog den lotten. Och har setat ute på internet och surfat och hittat exakt ingenting.

Jag bestämde mig till slut för att göra Henkes och min paradefterrätt, som vi gjort ett gäng gånger.
Det är en Vit Chokladparfait med en varm passionfrukt och apelsinsås till. Jag använder mig av ett helt vanligt vit-chokladparfait recept och sen gör vi en sås på passionsfrukt, apelsiner och lite sötma, vi brukar ta socker eller honung typ.

Eftersom det är nyårsafton, så tänkte jag fiffa till efterrätten med ett chokladstaket eller nåt.
Det blir nog bra och gott hoppas vi!

Min vardag i ord och bilder

Jag, en kvinna i medelåldern, mamma, fru och halt.

RSS 2.0