1

Grill eller hämtmat

Jag plockade ut ett par fina Oxfilée bitar ur frysen innan min störtdykning i trappen, men känner nu att jag inte orkar stå och laga mat idag. Nyss hemmkomna och allt, det får nog bli hämtmat. När barnet somnat blir det stora Cola Zero Flaskan i soffan. Har inte tagit ett glas Cola Zero på en vecka och har stor abstinens.
Helst skulle jag vilja ha ett par liten intravenöst.....kvickt liksom.
0

Rödvinssmör igen

Eftersom vi besökte Lammet och Grisen ( igen ), fast på Öland denna gång, så vill jag delge detta underbara rödvinssmör igen. Testa till grillningen nästa gång eller helst Lammfilén. Gudomligt!!

Kopia av gammal inlägg:
Vi var på Lammet och Grisen i Sälen för ett par år sedan och åt då deras fatastiska Buffét med Lammfilé, Fläskfilé och Oxfilé. Till Lammet serverades ett alldeles underbart rödvinssmör som vi har försökt att gissa oss till ingredienserna till, och här kommer vårt påhittade recept på den: ( underbart till lammet och allt grillat på sommaren )

4 scharlotten
1 röd lök
1 vit lök
2 msk soja
1 msk tomatpuré
2 msk sweetshilisås
½ chilifrukt ( spansk peppar )
2,5 dl rödvin ca.
250 gram smör ( vi använder oss alltid av extra saltat smör )
Peppar
Salt ( om du tar extra saltat smör, var försiktig med saltningen )

Ställ ut smöret i rumstemperatur.
Hacka shcarlotten, röd lök och vitlök.
Fräs alla lökar och lite smör i en katrull. Häll på vin, soya, tomatpuré och sweetchili.
Låt den reducera tills det är nästan en puré. Häll på mer vin ifall det verkar behövas. Smaka av liksom.
Låt koket svalna. Kör sen med en mixerstav till en slät puré.
Blanda ihop purén och smöret till en bra och fin smet.
Häll upp på skål och ställ in i kyl i några timmar.
Servera sedan rakt av.

Blir det för mycket rödvinsssmör, så lägg på en plstfoliefilm, rulla till en rulle och lägg in i frysen till annat tillfälle!Färdigt

0

Störtdykning i trappen

För en stund sedan ramlade jag i vår trapp.
Jag hade lagt prylar i trappen på vart och varannat trappsteg för att de skall tas upp på övervåningen när någon går upp. Jag hade kutat upp med en tvätt för hängning och skulle snabbt gå ner och sätta på en ny tvättmaskin. Mitt i trappen halkar jag på undersidan av ena foten och faller handlöst. Jag vrålade och blev skiträdd, Maja såg helt förskräkt ut och Henke kom utspringande från garderoben. Där låg jag i en hög på golvet, med en arm som knappt gick att räta ut.

Jag fick ont under ena fotsulan, slog mig hårt i ryggslutet ( men klarade svanskotan ) och har nu setat med kyla på armen i en halvtimme. Inget är nog brutet, så allt är lugnt. En stukning av armen typ.
Men shit vad rädd man  blir. Vad snabbt det kan gå liksom.