2

Jag har gjort det igen...

Efter midsommarhelgen la jag all vår skittvätt i högar och började tvätta både högt och lågt.
Så i söndagskväll låg en svart hög kvar och skräpade nedanför Majas skötbord, så jag tänkte att den där blir man tokig på imorgon bitti, så jag fyllde maskinen in advance och gick och la mig.

När jag kom hem på måndagkväll hade familjen lyckats få ihop en halv vit tvätt, så jag langar in den i tvättmaskinen och drar dessutom på 60 grader för säkerhetsskull.

När jag en stund senare gå in på toan, så tänker jag i förbigående....vad konstigt att det är så grått i tvättmaskinen.....och då slår det liksom ner rätt hårt i pallet vad jag tänkt och gjort föregående kväll.

Nu har vi väldigt mycket gråa kläder....

0

Midsommardagen

20100626:
Maja vaknade som vanligt halvsju, Henke tog första passet och så böt vi av varandra och jag tog andra passet och Djurgårdarn passade på att sova i hamocken...


Det vankades god frukost på altanen.
Barnen var i full gång igen.
De vuxna hade mer eller mindre ont i huvudet, men det återställdes snabbt med en öl till sillunchen. Sen var det igång igen.
Det ungefär som en Midsommarafton i repris.
Dock hade några människor lämnat fältet, men det verkade inte göra något för det var partaj igen...;O)
Det badades.
Det spelades kubb.
Det sköts raketer.
Det grillades middag.
Jag orkade inte med en natt till, så man kan säga att jag smet från Festen vid nio med Maja. Vi la oss och sov till sju på morgonen.


20100627:
Majsing och jag satte oss ute på gräsmattan sju på morgonen och såg solen gå upp. Vackert som sjutton. Resten av gänget vaknade vid nio ca, då var det frukost och mys i solen. När jag bytte blöja på Maja, så hade hon fått en fästing på baksidan av låret. Jag fick panik, eftersom jag hatar dessa läbbiga kryp, men jag lyckades ta mig till sans och slet rätt och slätt bort den. Den satt fast som sjutton.

Några åkte hem tidigt på dan och vi var kvar ett tag och plockade i ordning lite och åkte hem vid tretiden på eftermiddagen.
Kom hem till Väsby vid fyra och har sedan dess oljat ett bord, tvättat ett gäng tvättmaskiner, ätit en pizza och varit på fästingjakt. Inga fynd hittade. Skönt!

En helt otroligt rolig och mysig midsommar, stort tack till alla arrangörer och medverkande och tur med vädret hade vi!
0

Midsommar

20100624:
Kvällen före Midsommarafton.
Vi grillade.
Packade i ordning våra pryttlar.
Gjorde en ny musiktävling, eftersom vi råkat kasta den första.
Strulade omkring.
Somnade 24:00 ca.

20100625 Midsommarafton:
Gick upp tidigt.
Duschade och fiffade till oss.
Packade i ordning det sista och kom oss iväg vid halvelva.
Åkte förbi ICA för att köpa is ur deras fiskdisk. Fick med oss en jättekasse.
Sen gick färden mot Rimbo och Fagerlid, där vi skulle fira Midsommar med Tommy och Agneta och hela gänget.

Kom ut vid halvtolv. Packade in oss i lillstugan, bäddade i ordning så det var klart och gick sen ner till alla de andra som satt i solgasset och njöt med en pilsner.
Den obligatoriska silllunchen serverades vid halvtvå ca. Anja och alla som tillverkat delar av lunchen hade gjort ett suveränt jobb. Det var silltårta, olika hemmagjorda sillinläggningar och röror. Fantastiskt gott!

Alla stugor samlades nere på ängen och så var det dags för tipspromenad och en 4:kamp. Sen var det dags för den "Obligatoriska" brännbolen, där alla andrar hus utmanar oss och jag tror aldrig vi har förlorat hitills.
Det hände en liten olycka vid Brännbollen, en kille ramlade så illa, så hans finger gick ur led och låg i en konstig vinkel. En nykter människa körde honom in till Norrtälje sjukhus.

Till middag så hade Anja och Krister gjort den "traditionella" Paellan över öppen eld och som vanligt var den otroligt krämig och god.
16 vuxna och ett gäng barn avnjöt middag och kvällen i goda vänners sällskap.
Maja somnade in vid 22:00 som en utlagen oxe.
När Maja somnat körde vi musiktävligne som jag och Henke arrangerade. Det är verkligen en tuff uppgift att få berusade vuxna att lyssna och koncentrera sig när man försöker förklara regler....;;O)) 
Det blev nattbad och nattuggleri ute i skogen.
Jag gick till sängs vid tre på natten, men jag tror nog att några kämpade till fyra på morgonen.