0

Julen

Vi har haft full upp och huset fullt. Så jag har inte hunnit skriva om julen och lägga ut bilder, men det kommer.

Ikväll är vi i Bålsta på "kalkon" och sover över. Imorgon får vi fikabesök på dan och sen skall vi till Bagis på middag hos syrpan i hennes och T's nya lgh.

0

Napparna "gone fishing"

I några månader och framför allt sista tiden så har vi peppar Maja och haft långa diskutioner om att Tomten skall få alla hennes nappar i utbyte mot julklappar. Hon har gillat läget och Julafton närmade sig.

Hon rakade ihop alla nappar, trädde dem på ett snöre dagen innan julafton, sparade en till natten och sög på den intensivt tills tomten kom! Hon lämnade över dem och fick många fina och roliga klappar. På kvällen meddelade hon en gång att hon verkligen längtade efter sin napp. Hon somnade sen på soffan utan napp och utan tjat och sov natten igenom utan att nämna nappen en enda gång. Likadant ikväll, hur lugnt som helst! Jag trodde det skulle bli tjat, grin och tragedi.

Fasen vad skönt och enkelt det gick! 

0

Dagis i två timmar

Imorse var vi och lämnade Maja på dagis och sen åkte vi hem och satte oss vid datorerna och jobbade lite. Vid tio ringde de från dagis och berättade att de hade stängt den ena avdelningen pga att varenda unge hade kräksjuka och att flera barn börjat kräkas på Majas avdelning. Så om vi ville kunde vi komma och hämta henne så hon inte blir smittad. Jag rusade upp till dagis och hämtade hem Maja. Och än så länge verkar hon pigg och frisk. Under fm så har vi istället bakat bröd, bakat pepparkaksrulltårta med saffransfyllning, städat, köpt julgran, klätt julgran och haft Pappa och Elisabeth på fika. Vid fyra anlände Bibbi till Väsby station, vi hämtade henne där och har nu ätit mat och laddar för uppesittarkväll.