0

I min nya plantering.....

Jag läste en trädgårdstidning härom dagen och hittade en ny rolig växt som jag inte visste fanns.
Salladsbasilika. Det skall jag plantera i min nya ört trädgård. Måste bara ge mig ur på nätet och hitta den någonstans. Coolt. Nästan en "The grej of the day".
 
0

Det får inte ske....

Idag har jag gjort en sån där grej, som bara inte får ske liksom. Sånt de flesta inte pratar om....
 
Jag hade lite ont i magen när jag och Maja hoppade in i bilen i morse. Och för varje meter vi närmade oss dagis så blev det värre och värre. Sen bara sjöng det till i magen och jag tänkte jag måste Bajja nu, verkligen nu.
 
( Tankarna började snurra.....hinner jag lämna Maja och köra en mil hem till Krägga innan jag bajsar ner hela bilen liksom?? Nej, det finns inte på kartan. Ok. Hur tar jag mig ur denna situation, utan att förlora ansiktet helt....diket, nej! Parkeringen, Nej! Dagis...hmmmm...)
 
Maja hoppar ur bilen och drar benen efter sig....jag skyndar på....drar henne i armen liksom.....Maja öka stegen lite tack. eeehhhh....Mamma håller på och bajsar på sig.....
-Men mamma, är du bajsnödig! He he he....
( Typ, värsta diare'en från Hell är på väg liksom....)
Maja glider in på dagis och jag säger Hej.
-Erja, är det ok om jag som förälder lånar barnens toalett?? ( Pinsamt redan här, men vad fan gör man....?? )
Visst säger Erja.
 
Jag går in och hinner knappt få av mig brallorna innan det brakar till och diare'en från hell drar in, det bara dånar i porslinet och jag vet att Maja och Fröken Erja står utanför som två frågetecken och väntar på mig. Och hör hela härligheten komma - flera gånger om liksom.
Jag är tvungen att sitta där och bara lida, Svetten rinner, det där bak rinner, och färgen i ansiktet stiger....
Till slut är det över.
Jag går ut, samlar mig och låtsas som om att allt är helt normalt. Det här händer alla.....
 
Maja vinkar i alla fall glatt när jag går.......hennes KoKo-mamma har varit i farten igen.
 
Oh my god....
 
 
1

Gårdsfest

Idag var det gårdsfest på Majs dagis, så jag loggade ut från jobbet vid 13:00 och stack dit. Det såldes fika till vuxna, vi fick köpa tomat plantor som barnen sått tidigare i vår, det fanns loppis - där föräldrar lämnat in gamla leksaker till försäljning, vissa föräldrar hade bakat, och så sjöng barnen en massa sommarlåtar för oss.
 
Det här är ju inte "my-cup-of-tea", att fösas ihop med en massa männisor jag inte känner, otryggt som sjutton, men det är bara att bita ihop och njuta för Majas skull. Sen hade jag missat att man "kunde" baka om man vill och lämna in gamal leksaker. Jaq fattar ingenting - vart stog det här för någonstans??? Eller är jag helt ap-stressad,så jag inte ser sånt här. Stackars Maja, som har en kokos-nisse till Mamma.....
 
Vi pratade om det här när vi kom hem idag,om att jag missat hälften av informationen från dagis, då säger Maja:
-Mamma, du är lite knasig, men jag älskar dig ändå!! Du är bra mamma!
Ja, men jösses. Fina unge!
 
Efter Gårdfesten åkte vi och köpte ett tyg till Gardiner till Majas rum. Så imorgon skall vi sy.
Ny gardinstång blev det också. Jag lovade Henke att inte köpa en Kirchsstång, så jag köpte en annan, men skulle vilja måla den knallrosa, men de sålde inte sparyburkar på Järnia, vilket jag hajjar. Jag får jaga sprayburk vid annat tillfälle.
 
Pappan är ju borta, så ikväll har Maja och jag haft Pic-Nic på vardagsrumsbordet med plockmat, vilket är vår favorit - Då är det Maja och Mamma tid.
 
Efter maten ville Maja sätta sig i solen i vår nya Baden-Baden och vänta in Lets Dance Finalen.
 
Tyget till Majas rum och bild från Baden-Baden: