0

Dag 6 - Antalya

I morse for vi till ett nytt Hotell i Antalya, precis i stan. 
På vägen stannade vi vid en STOR Juvelerar butik och jag hittade en jätte fin ring med massor av diamanter. Vacker som bara den. 250.000:- bara. Älskling? En halv årslön är väl inga problem?? ;0)

Sen stannade vi vid en STOR skinn butik, där de körde en modevisning för att göra oss varma i kläderna och här föll jag faktiskt för ett plagg som kommer med hem till Sverige!!
Jag blev helt kär i en tunn, tunn skinnjacka som kan vikas ihop till en liten rulle som får plats i handväskan. Jackan är dessutom vändbar!
Eftermiddagen tillbringades i Antalya stan. Vi fick äntligen flera timmars fritid, så vi gjorde stan och tog sedan ett glas vin o öl på en mysig uteservering, som faktisk serverade Alkohol. Inte många krogar i Antalya gör det. 
Vid middagstid checkade vi in på nya hotellet sen begav vi oss ut på stan igen. 
Nu har vi ätit mat och tänker lägga oss vi flyger hem i morgon. 
Henke hämtar mig på flygplatsen vid sju, sen åker vi direkt på 50 års skiva.
Jag får vänta ett dygn till på att pussa på min unge!

Övriga bilder från dagen
0

Dag 5 - Konya och Antalya

I morse hoppade vi på bussen klockan 08:00 och har i stort sett åkt buss hela dagen, med några stopp på vägen.

Vi stannade först vid underjordiska stan och gick runt där i alla hålor. Helt otroligt att se. 600 personer kunde vistas där samtidigt i oändligt många hålor och trånga gångar. 

Sen stannade vi Konya och gick på ett museum till. Jag och Jenny smet från gruppen igen och tog en lunch istället. 
Efter det så åkte vi ett gäng timmar till genom snöiga berg, passage och en massa"  flera hundra meter ner stup " som granne, lite läbbigt faktiskt. En massa snö var det i bergen och man satt ju lätt och funderade på halkan när bussen stod i typ 90 grader nedför och i de trånga kurvorna. 
När vi närmade oss Antalya så regnade det och var åska och blixt oväder.

0

Dag 4 - Cappadonien

Idag fick vi lite sovmorgon, bussen gick vid 09:00. ( Dock hade detta hotell de hårdaste sängarna och högsta kuddarna ever, så vi sov lite dåligt. )
Vi åkte direkt till ett museum uppe i de där sandpelarna och fick titta in i grottor och så kallade kyrkor där folk höll till och bodde ca 500 ekr. 


På eftermiddagen fick vi åka och titta på mattillverkning. Vi fick också se hur man tvinnar upp siden kokongerna till sidentrådae. Tjejerna sitter och handknyter mattorna dagarna i ända.  Vilket jobb. En matta kan ta flera år att göra. Ganska så imponerande.
Påminn mig nästa gång jag klagar på mitt jobb!! 
Jenny och en finska fick provligga en sorts matta som nomaderna använde till att sova på.På hemvägen stannade vi till på ett turkiskt bad, Hamam. Jag och Jenny och några andra körde Hamam. Otroligt skönt. 

Här kom en liten extra bild från dagen. ;0)