0

Ytterligare försök till bättre andning

Sitter i väntrummet på Vårdcentralen, skall träffa en sjukgymnast som skall hjälpa mig med "slemträning", låter smaskigt värre!

Man kan visst träna upp några små muskler kring andningsvägarna som hjälper en att få upp segt slem lättare. Hade ingen aning.

Hoppas att det på sikt skall ge resultat. Sitter ofta uppe sent och på nätter i flera timmar och försöker hosta upp segt slem, så jag kan andas = Sova lugnt. Ibland kan det ta en eller ett par dygn att få bort en bobba. Jag låter som ett tröskvärk emellanåt, det bara rosslar och varje andetag får jag kämpa med.

Längtar till att få ha det lite normalt igen.

0

Kräftor, Funky-Kidz, m.m

I helgen käkade vi kräftor med grannarna. Jag var lite halvseg och otaggad innan vi gick över. Det var jättetrevligt och slutade som vanligt, jag gick hem sist från festen. Så här lyckats det alltid bli när jag i förstadiet är helt otaggad.

Maja har i veckan fått en plats på Funky-Kidz, så hon skall på sitt första danspass i helgen. Det skall bli spännande att se om damen gillart!
Scouterna drar igång i helgen också. Så det blir en aktivitetshelg!

Annars så har karln kört igång hårt på jobbet, han åkte till Göteborg i måndags och kommer hem ikväll. Så jag och Maja har sovit ihop och haft det mysigt under tiden. Jo, det är mysigt när pappan är hemma också, självklart!!

0

Ingefärashot, med honung, citron och gurkmeja

Nu är det dags att börja boosta sig inför höst och vinter. Det gör vi med en Ingegärashot! Som främst boostar immunförsvaret och främjar matsmältningen.
Jag har googlat runt och bestämt mig för att göra på detta vis:

300 gr skalad och riven Ingefära
1 liter vatten
2 citroner
0,5 dl honung ca
2 tsk gurkmeja . Man kan byta ut gurkmejan mot 1 chili om man vill.

Sjud den rivna ingefäran med 1 liter vatten en stund. Får absolut inte kokas.
Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna en halvtimme ca.
Sila sedan av koket i en finmaskig sil.
Rör i resten av ingredienserna och låt kallna.
Häll upp på glasflaska och förvara i kylskåp.
Håller sig ca 3 veckor.
Ta en shot morgon och kväll!
Jo, den är rivig och lite besk. Men shit vad friska vi kommer vara framöver!

Happy Health!

 
 Jag råkade ha i lite för mycket Gurkmeja, jag hällde bara och halva kryddburken for i, så när den fått stå ett par timmar och gurkmejan sjunkit ned till botten, så hällde jag över innehållet på en ny flaska, då såg den lite mer citronig ut i färgen och smakade inte damm längre!! ;)