0

Astmaanfall?!?

Idag fick jag nog. Var på kundbesök på Östermalm och hörde knappt vad kunden sa pga väsande luftvägar och hostande. Ringde Familjeläkarna på vägen tillbaka till kontoret. Sköterskan hörde hur jag lät och blev bekymrad när jag berättade om mitt läge.
Kan du vara här om en halvtimme typ?

Jag åkte dit direkt. Tog blodprov och fick träffa en läkare som ganska rappt deklarerade att det mestadels var en tung och ihållande astma som inte vill släppa taget och som tagit grepp om hela lungpaketet. 
Hon ordinerade direkt att gå till ett akutrum och svälja 8 betapred tabletter och sätta mig i en andningamaskin med två olika sorters astma mediciner. 
Och där satt jag och andades i två minuter i kvarten tills jag var helt darrig, tydligen en biverkning.

Nu har jag fått en betapred kur som körs i 6 dagar och full dosering av pulmicort tills jag är bättre. Skall på återbesök om några veckor och skall då få gå igenom hela proceduren av mina lungor, så de kan få in en medicinering som passar mig, så jag slipper sånt här i framtiden. Skönt! Äntligen någon som hjälper mig att ta tag i mitt problem ( som jag uppenbarligen inte fattat att jag haft!!)

0

Tjejmiddag

Igår kväll åkte Maja och jag till Väsby för att gå på tjejmiddag hos Fatima. 
Väldigt kul att träffa gänget, det var ett tag sedan. 
Vi catchade-up och hade mycket att snacka om. Maja började hänga vid 21:00 så vi bröt upp strax efter. Vi fick sova kvar om vi ville, men vi skall på Scouterna nu på söndag morgon.Rose rekommenderade ett väldigt gott vin. Lite så där smörkoleaktigt som jag gillar.


0

Veckan som gick ( Sportlov V 8 )

Veckan har varit en enda lång slemhosta. Fick rådet igår kväll att åka till sjukan och kolla upp det. Har hostat nästan konstant i 3 månader.
Jag skall försöka ta mig till sjukan.

Maja och jag var och klippte oss i fredags. Och som vanligt i mitt liv flöt inte ens det på som en vanlig klippning.
Frisörsalongen hade råkat dubbelboka oss och en annan kund, så frisören sprang som en tok mellan alla kunder och man fick mitt i klippningen bege sig en trappa ned i källaren och dricka kaffe och så här fortsatte det.
Till slut var vi klara och vi fick 250:- i rabatt. Bra!

Henrik åkte till HAfjäll i veckan och kommer hem och mellanlandar på måndag. På tisdag sticker han till Dublin, så Maja och jag är solokvistar i drygt en vecka. Vi har ägnat oss åt att storstäda huset, jo Maja hjälpte faktiskt till och måla i våra färgböcker. Lugna aktiviteter är bra för mina lungor!

Vi köpte ett par nya målarböcker idag