0

Ishallen, graven och Arlanda

Vi startade dagen med att köra ett skridskopass i ishallen. Bara under denna timme blev Maja säkrare och duktigare. Det går fort när de får nöta.


Efter ishallen åkte vi hem och lagade lunch, sen slängde jag ihop en LCHF moussaka.
Vid tretiden åkte vi till Väsby för att tända ljus på mammas grav. Hon skulle ha fyllt 62 år idag. 

Sen for vi ut på E4 och åkte mot Arlanda. Pappans plan från London var försenat, så vi hann med en fika! Sen stod vi  med spänd förväntan och väntade.
Majsing sprang som en tok mot entrén när hon såg pappan som kom gående. 
1

Avkalkningskaskad

I helgen fick jag för mig att jag skulle kalka av vår tekokare. I med en avkalkningstablett och så fyllde jag hela kannan med vatten. Tryckte på On.
Den värmde upp vattnet och när vattnet var några sekunder från kokpunkten, så bara fräste det till och vattnet stod som en fontän ur kokaren, det rann kokande vatten överallt. 
Eftersom jag inte kunde snabba mig fram med disktrasan med risk för brännskador, så hann vattnet rinna ned i lådor osv. 
Kryddlådan fylldes med massor av vattnen och slutkontentan blev att jag fick skurat i lådan och rensade ut utgådda kryddor. Typ 20 stycken. Det blev dyrt att köpa nya.

Jag hittade två nya kryddor jag slog till på. Kul!


0

Mysig dag

Medans pappan är i England och roar sig, så kör vi logistiken härhemma.
Idag har vi haft en kanon mysig dag.

Vi skippade skridskorna klockan åtta imorse, ingen av oss var riktigt på G, så vi åt en långfrukost och kollade på film. 
Sen fiffade vi till oss och vid lunch kom Pappa och Elisabeth på besök, för att lämna Majas julklapp. Vi ställde ju in hela julen pga sjukdom.

På eftermiddagen åkte vi till Simhallen på kalas. Det var kul att prata lite med andra föräldrar medans vi kollade så att 35 barn höll sig ovanför ytan!

När badet var slut åkte vi till Kista Centrum. Vi åt sushi och gick sen till Polarn O Pyret för att byta julklappen Maja fick tidigare på dagen. Kläderna hon fick var för små, strl 140, ändå är POPs kläder stora i storlekarna. 
Maja böt till ett par grå jeans som var riktigt snygga. 

Vi var hemma vid nio, Maja somnade som en stock, hon var helt slut.
Bibbi ringde nyss och meddelade att hon var förkyld, vi skulle dit i morgon, men vi ställde in. Efter olika sorts sjukdomar som vi dragits med i drygt två månader gör att man skyr baskilusker som pesten. 

Imorgon bitti blir det skridskor och någon gång under dagen skall vi åka till mammas grav och tända ljus, hon skulle ha blivit 62 år imorgon.