1

Barnet bryter sig loss

Det har hänt så mycket med Maja de sista månaderna.
Hon håller på och bryter sig loss från sina päron lite grann.
Samtidigt som hon vill kramas och gosa i kubik, så är hon kaxig och ifrågasättande. Det blir mycket gräl. Det är ju en ny fas för oss att försöka rätta in oss i och hänga med i liksom.
 
I helgen har hon möblerat om och rensat ur sitt rum helt på egen hand. Inget som vi bad om, det bara hände av sig självt. Hon har hållit på i timtal därinne på rummet, i detta nu sitter hon där och rensar sin pysselvagn med musik på högsta volym. Que?
Svarta sopsäckar fylls och bärs ut. Vissa prylar, typ nallar, undrade hon om de kunde förvaras på vinden. Hon var inte riktigt redo att slänga dem.
 
För en stund sedan undrade hon "Var är det där fina skynket som du brukade lägga över min säng"?
Hon menade överkastet. Hon vill börja sova i sitt rum ( Hurra! Hurra! Hurra! ) och bädda själv ( därav överkast ), så hon kan börja få veckopeng. Va?
 
Nyss kom hon ut med ett brev hon skrivit till sin kompis Othilia som slutat i hennes klass och flyttat till Grillby.
Hon har aldrig skrivit ett helt brev av sig själv utan min hjälp. Det händer grejer nu alltså.
 
Bara att hon befinner sig själv inne på sitt rum är en stor sak i sig, då hon knappt har vågat hämta grejer där innifrån utan att jag eller Henke följt med.
0

LCHF-Mozzarellaköttbullar

Vi åt något väldigt gott häromsistens som jag rekommenderar varmt, trots att jag inte är någon tomatsås älskare.
Receptet kommer från Expressens lilla LCHF Bilaga.
Köttbullarna blev så himla goda, då det var majonäs, parmesanost och örter i dem.

Tomatsåsen kokade jag, fast man inte skulle det, men jag tycker det blir en djupare och godare smak då, och så kryddade jag lite extra med grönsaksbuljong, vitlök och cane suryp m.m
Serverades med sallad en dag och LCHF-Pasta en annan.


 
0

Morsdag

Familjen firade sin Mamma med fin blomma.
Denna Hortenzia skall jag försöka plantera ut senare i sommar och försöka få den att övervintra i trädgården. Den är tydligen Svenskodlad och skall vara Top-of-the-Line.
 


Om någon timme åker vi till Svärmor och firar henne. Vi kommer inte hinna förbi mamsens grav idag, men jag och My skall dit på lediga dagen på nationaldagen och fiffa mammas grav för sommaren.