Terrorn i Stockholm och Birka Kryssning

I Fredags tog jag en semesterdag och Henke jobbade hemifrån.
På morgonen åkte vi in till Bålsta och lämnade Maja i skolan. Direkt efter det körde vi min bil på en bokad Rekond av hela bilen. Medans bilen fixades så bjöd Henke mig på mysfrukost på Aronsborg, sen åkte vi och handlade inför Henkes och Majas helg hemma.
När vi kom hem med skinande bil och magarna mätta, så färgade jag håret och packade resväska.
Vid ett-tiden körde Henke mig till Bålsta Station. Jag tog SJ Tåget till staden och kom in ganska tidigt. Jag skulle Möta Agneta vid 15:00, så jag gick mot T-Centralen där vi stämt träff.
När klockan var fem i tre, så började helt plötsligt människor springa ut ur Tunnelbanan med skräck i blicken. Jag hajjade inte vad som var på G, så jag frågade en av dessa hysteriskt springande människor om de visste vad som händer? Terrordåd hör jag bara.
Men jag står lugnt kvar, jag och A hade ju bestämt träff där vid 15:00. Jag skickade ändå ett SMS till A och meddelade vad som var i görningen. A kom och vi bestämde lite snabbt att vi går också ut ur tunnelbanan. När vi kommer upp ser vi hovrande helikoptrar ovanför oss och poliser och väktare som formligen schasar folk ut ur stan. de skrek: -Gå ut ur stan så fort ni kan! Vi hängde med folkmassan som gåendes gled iväg.
Rätt som det är ser vi en Taxi och frågar honom om han kan svänga förbi oss vid Birka Terminalen, vi vet fortfarande inte vad som riktigt har hänt. Visst säger Tacichauffören. Han har radion på på högsta volym, då går det upp för oss vad som har hänt och vad som kan hända. Vi har tur och Taxin kommer genom stan och släpper av oss vid Birka Terminalen.
Vi beställde in två gals vin var och lugnade nerverna med. Folk kom in i Terminalen med stirr i blicken, många hade problem att ta sig genom stan. Båten avseglade endast en halvtimme senare. Dock tror jag att många missade båten, då det inte var särskilt mycket folk med.
Kvällen blev lugn och kul på havet.
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Min vardag i ord och bilder

Jag, en kvinna i medelåldern, mamma, fru och halt.

RSS 2.0