Fredgakvällen slutade på akuten

Jag och Henrik var lite hängiga i fredags, jag allmänt konstig med lite feber, illamående och yrsel och Henke just hemkommen från Barcelona och en bihåleinflammation som var på väg tillbaka, så vi var helt enkelt lite vissna.
Men äta måste man ju, så vi brassade käk, satt och åt, när ett sms anlände. Det var en mamma till en av Majas klasskompisar som undrade om E fick komma och sova över och sedan vara hos oss till tre dagen efter?
Jag och H kollade på varandra lite förvånat, då vi kan tycka att man bestämmer sånt här lite tidigare...inte sju en fredagkväll.
Men sällskap för Maja innebär lugn och ro för oss. Hmmmm....visst E kan komma över.
 
E kommer och jag bullar upp med popcorn och div i allrummet. Tjejerna drar på en film och sätter sig framför den och ritar. H och jag fixar ordning i köket och sätter oss i soffan, när vi hör ett illtjut från allrummet.
-Men oj vad de lever sig in i leken säger jag till Henke.
När vi hör  och ser Maja komma hasandes mot vardagsrummet, med byxorna nere....
Då hade E råkat snubbla över Maja som sitter med en sylvass blyertspenna i näven, denna penna åker in i låret och går av.
Båda flickorna hysteriska av olika orsaker, drama i kubik.
Efter vuxet diskuterande ringer vi 1177 - som tycker vi skall åka in och ta ut blyertsspetsen. Blyerts idag är organisk och därmed inte giftig, men man kan ju få som en blyertstatuering på benet om man inte tar bort den.
Så, vi åkte och lämnade tillbaka E till hennes mamma och åkte mot Enköpings akutmottagning.
Vi var ju inte prio liksom, men vi fick ett rum. Maja hoppade upp där och somnade ganska snabbt.
Till slut kom läkaren in och gjorde en liten minioperation på Maja - som förhållandevis var ganska lugn och tuff.
De bedövade henne lokalt, skar upp lite i benet och plockade ut blyertsen med en tång och plåstrade om henne. Snabbt gjort.
Vi kom hem vid halvtvå och stupade i säng.
 
Efter någon dag såg det ut så här:
 
Bild på middagen vi åt ikväll. Gorgonzolanudlar ( låter konstigt och ser kanske inte så aptitligt ut men var jätte gott ) och oxfile:
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Min vardag i ord och bilder

Jag, en kvinna i medelåldern, mamma, fru och halt.

RSS 2.0