0

Dubbeldate

I helgen som var så skulle vi träffa Helena och Conny på lördagen och käka hos dem, men det blev middag båda kvällarna.
På fredageseftermiddagen hämtade vi upp Kjell och åkte hem till oss. Jag missanplassade till en fisksoppa och så tog vi ett glas vin i solen på terassen. 
Helena o Conny ringde i samma veva och undrade om vi ville ses på Krägga Cafét och ta en AW?
Alla hos oss var på, så vi packade ihop oss lite snabbt och gick dit!
Vi hade det jättemysigt, så det blev fler glas. Ett band kom och spelade och vi hade jättetrevligt, så det höll nästan på att bli en middag där också. 
Men vi tog oss till sans och gick hem till oss. Helena och Conny hakade på!

Jag och med hjälp av några kockade ihop fiskgryta/soppa, aioli och bröd. 
Det blev en sen kväll! Jag var faktiskt lite hängig dagen efter.

På lördagen hände inte mycket. Maja och Henke åkte iväg och lirade golf och jag fiffade hemma. 
Vid middagstid åkte vi till Helena och Conny på middag. Vi lagade mat i deras härliga kök ihop och hade det super mysigt!
Jag och Henke fixade förrätt och Conny och Helena varmrätt!
Vi tig taxi hem vid halvtolv, men jag tror nästan jag hade kunnat köra...
(null)

(null)

(null)


(null)

0

Rutinerna åter

Nu har det gått ett par veckor sedan semestern var över och i månadas började Maja 4:e klass, så nu är vi äntligen tillbaka i lite rutiner igen. Jag gillar rutiner. Sommar och semester är ju naturligtvis väldigt skönt, men vardag och rutiner är också skönt på sitt lilla vis. 
 
Maja har börjat i en helt ny klass och med ny lärare och hon har redan hittat en liten grupp med Tjejer som hon gillar och hänger med. Väldigt kul. Nu har det gått knappt en vecka, så mycket hinner nog hända här i höst, men just nu verkar det lira bra.
 
Själv är  jag tillbaka på jobbet med allt vad det innebär,  jag känner mig ovanligt laddad efter denna semster. Man får nog tacka värmen och solen för detta. 
Min mobiltelefon ( läs arbetsredskap ) har ballat ut lite, batteriet tar slut på en dag osv. Jag köpte denna Iphone 6 plus för tre år sedan, så det är kanske inte så konstigt. Men igår pratade jag med Chefen och fick beställa en ny telefon. Så i nästa vecka kommer en ny Iphone X levererat till mig. Kul!
 
 
0

Kräftis i Norrtälje med familjen J

I fredags var vi bara hemma och tog det lugnt. 
Vi lagade gott och käkade och hängde. När vi sitter och myser går våra grannar Åsa och Kai förbi, de hade varit och badat. Vi bjöd in dem på ett glas, de ville se vår övervåning. 

I lördags packade vi väskor, Henke med feber och Maja med hosta, och for till Jenny och Jonas på kräftskiva. Det var väldigt kul att träffa dem och umgås ett dygn, det var ett lååångt tag sedan. 
De har ju haft en vattenskada sedan en tid och har nu börjat återställa och bygga om halva huset. Köket var klart och blev suveränt bra och fint. 

På söndagen var Henrik ännu risigare, så vi packade in oss i bilen efter lunch och var på väg hem. Jenny tyckte vi kunde passa på att besöka lite handelsträdgårdar, varav den ena hade fik, sagt och gjort. De packade in sig i sin bil och så åkte vi iväg och fikade och köpte hemodlade grönsaker!