0

Carpaltunnel syndrom

För ca 4 år sedan blev jag remitterad till Handkirurgen på SÖS. Under läkarbesöket där så konstaterades det att jag hade Carpaltunnel Syndrom. Mina fingrar och händer domnade på nätterna och höll mig vaken, ibland länge och ofta. Efter ök med läkaren gjorde vi som så att jag fick med mig handstöd med en skena i som gjorde att jag inte kunde böja på händerna i sömnen under natten. Jag skulle prova om detta hjälpte och kunde bara ringa kirurgen vid försämring, så skulle jag få operationstid direkt. 
Åren gick och handskydden hjälpte, jag fick sova lugnt på nätterna. 
Men nu, under sista halvåret hjälper det inte längre. Mina händer domnar på nätterna, när jag tvättar håret, sätter på Mascara och även när jag kör bil. Har jag haft en dålig natt, så kan det ta över en timme på morgonen att få liv i händerna. Tvätta hår och köra bil med hockeyhandskar utan känsel är ingen höjdare.
Jag ringde upp kirurgen och sa att nu är det dax. Va? Din remiss gick ut för ett år sedan. Men vafaan. 
Jag fick uppsöka min Diabetesläkare nu i höstas och hon remitterade mig till Ackis istället. 
Häromveckan ringde Vårdgarantienheten och meddelade att Handkirurgen på Ackis inte har  möjlighet att ta emot mig inom ett halvår ( inom Vårdgaranti tiden ), kan du tänka dig att gå till Elisabeth Sjukhuset i Uppsala istället. Visst, inga problem. I onsdag ringde de från Elisabeth Sjukhuset, jag fick komma dagen efter. Idag alltså! Jösses! Här gick det fort. 
Jag träffade en kirurg i eftermiddags och berättade min historia, han kollade av mina händer och så gick jag därifrån med en operationstid. Jag opereras 5/12 och blir sjukskriven ca 6 veckor. 
Undra hur jobbet kommer reagera?! Men hälsan och livskvalitet måste väl ändå beaktas? 
Äntligen! Det skall bli såå skönt att få sova utan (handskydd och ) domningar!!
De börjar med högerhanden. Gulp. Hur torkar man sig i höcken med vänstern? 
Fortsättning följer.

Snart ska ni väck
(null)

Kommentera här: