1

Lunginflammation

Igår, söndag, var Tommy och Agneta kvar hos oss tills efter lunch. När de for, så bäddade jag ned mig och blev under kvällen ännu sjukare. Hur är det möjligt?
Under natten vaknade jag varje timme pga smärta i luftrör, bak i ryggen, min märkliga hesa hosta jag haft denna förkylning och pga mina kletiga och rinnande ögon. När jag vaknade imorse var jag så dålig, så det fanns ingen återvändo. Vårdcentralen hej, hej!
Åkte ned på lättakuten och satte mig i kö. Men jag var så risig så jag ville bara lägga mig på golvet och ligga där, jag orkade knappt sitta. Men av någon märklig anledning så gick det fortare än aldrig förr. 
Det konstaterades att jag inte hade streptockocker i halsen, utan det var virus. Men mitt CRP värde var skyhögt pga lunginflammation, läkaren skrev ut Antibiotika, 1 mg Alvedon och hostmedicin. 
På vägen till Apoteket ringde jag jobbet och meddelade läget. 
På Apoteket blev det kul!? Läkaren hade glömt att skriva ut hostmedicinen och 1 mg Alvedonen var slut i hela landet! Vid det här laget var jag grinfärdig, så apotekaren hjälpte till och ringde läkaren, men det var röstbrevlådan som svarade på Familjeläkarna. 
Jag betalade min antibiotika, köpte ett par askar Panodil och åkte hem. Var hemma 09:30, bäddade ned mig i sängen och ligger kvar där än, nu är klockan 17:33. 
Hoppas nu på att tillfriskna fort!


0

Oktobersjuk

Och så kom dunderförkylningen Börje och hälsade på i år igen. Förra oktober var jag sjuk i två veckor, sjukskriven och hemma från jobbet.
Nu har jag legat hemma i 3 dagar med halsontet från hell, hosta, svällande huvud, inflammerade bronker, öronvärk, feber och allmänt dåligt tillstånd. Som grädde på moset vaknade jag med ögoninflammation på nåda ögonen imorse.

Igår fick jag hoppa över en överskningsfest hos en granne, Henke och Maja gick dit själva, och idag skulle vi på Helena och Connys årliga Oktoberfest. Tommy och Agneta kom här på eftermiddagen för att lämna övernattningsväskor och ta ett glas vin innan festen. Jag och Maja körde dem och Henke till Oktoberfesten för någon timme sedan. Och själv ligger jag i soffan och har missat helgens alla trevligheter. Kul värre!
Jag mår så risigt, så jag måste nog besöka Närakuten imorgon, kan knappt svälja mitt eget saliv och definitivt inte mat. 
Det bästa i denna kråksång är att Tommy och Agneta hade med sig en inflyttningspresent till vår övervåning, ett soffbord som Tommy snickrat åt oss! Suuuperfint!
(null)

(null)

0

Birka kryssning förra helgen

Förra fredagen åkte vi på Birka Kryssning för att fira Tommy som fyllde 50!
Han hade bjudit in sina nära och kära, så det var otroligt kul! Dels att träffa och snacka med människor jag inte sett på ett bra tag, dels så var det många skratt och jag och Henke fick dela hytt med Fatima och Göran! En mycket rolig kväll, natt och dagen efter!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)