0

Älskade mörkläggningsgardin


I alla mina gamla lägenheter har jag haft någon form av mörkläggningsgardin, ofta sydda av mig själv i 3 lager svart tyg. Jag vill ha kolsvart när jag sover.
Sedan vi flyttade upp på övervåningen har bi inte haft någon bra. Henke och jag satte upp en sån där rullhistoria, ja den fungerar mitt i vintern när det ändå är nattsvart ute. 
Svart tyg och en bit mörkläggningstextil var inköpt sedan ett år. Ingen har sytt något av detta inte. Det har legat och dammat i nån garderob. Men ikväll fick jag nog! Det har sista tiden varit som att ligga på stranden i gassande sol, när vi legat i våra sängar. 
Jag sydde en mörkläggningsgardin till vårt sovrum och till gästrummet. En timme tog det. Man kanske skulle gjort det tidigare. 
Maja gillar inte att ha svart tyg hängandes i fönstret, hon blir rädd av det, därav sydde jag fast en bit vit mörkläggningstextil, men jag hade köpt för lite, så det svarta hänger ned lite längre...men vad sjutton!
Jag fick sätta upp en bit av det svarta tyget med ett par säkerhetsnålar ikväll, för det är väldigt varmt, så tyget inte skyler luftintaget från fönstret som står på vid gavel. Mörkt nog i alla fall! Väldigt nöjd! Nu kan vi sova bättre!
(null)

Kommentera här: