0

Rouccatan ( Isotretinoin )

Rouccatan har jag hört talas om på alla hudkliniker jag gått på de senaste 30 åren. 
Man blir depprisiv, det finns risk för självmord, man kan få missfoster om man missar P-medel, man kan få problem med lever och andra värden i kroppen osv. Inte ett så kul medel för att bli fin i ansiktet. Men man kan också välja att leva med acne av alla de slag och med Roccasea, i mitt fall i 30 år också om man vill?! Det valet gjorde jag, jag var lite rädd! 
Jag har gått igenom precis allt och prövat alla de kurer, tetracykliner och salvor som finns i alla år, men jag ser ut som en infekterad salami i facet oavsett. Inget fungerar. 
Nu har jag ett barn - inga missfoster här tack, jag är i ganska god balans i Psyket, så nu kör vi. 
Jag besökte Skin-Doc i Danderyd för 5 veckor sedan och äter nu Roaccutan och fick, för mig nya salvor och har kört på. Enda biverkningen är torra, otroligt torra läppar med stora munsår och narighet. För några dagar var jag där igen, alla salvor byttes ut - Det är väldigt individuellt det här och verkar inte fungera på dig, så här får du recept på lite nya tyngre pryttlar och så dubblar vi Rouccatanet. En dag gick, sen ville jag hyvla av mig läpparna och klösa av mig huden på händerna, de var också torrare än ever. Så nu tuggar jag medicin delux, smörjer mig med tung antiinflammatorisk salva och smetar fet salva i face och på händer hela tiden! Vad gör man inte för att bli fin i facet???
Hoppas på en bättring i ansiktet inom kort.
Men med facit på hand ( 30 år utan någonsom helst resultat till lindring ) tror jag min nya hudläkare har en STOR utmaning framför sig. Jag håller god min! 

Fortsättning följer

Kommentera här: