1

Börja med sprutor

I förmiddags åkte jag till tandläkaren för att laga ett hål i en tand, när jag sitter där bedövad, sugar och borrar i hela truten så ringer min mobil som ligger mellan mina knän. 
Jag bara kände på mig att det var samtalet jag väntat på i två dagar, att diabetesavdelningen ringer och meddelar oss svar på om och hur mycket antikroppar Maja har i blodet. 
När jag går från tandläkaren dreglandes 1.770:- kronor fattigare, så ringer det igen. 
Det var diabetesavdelningen. 
De meddelade att Maja hade förhöjda värden av två sorters antikroppar, så de ville att vi kommer in till Ackis till 09:00 imorgon för att lära oss alla att ta sprutor. 
Maja kommer till en början ta en spruta om dagen med ett långverkande insulin som verkarvi 22 timmar. Detta för att hjälpa de insulinproducerande cellerna, så att de ev. kan överleva längre om de slipper jobba på högtryck. När antikropparna har tagit död på de insulinproducerande cellerna helt så har Maja full Diabetes typ 1 och kommer då ta många fler sprutor per dag. Troligtvis kommer hon få pump ganska omg. 
De pratade idag om att hon skulle få en blodsockermätare som sitter på kroppen konstant och som läses av kontinuerligt med mobil eller fjärrkontroll, en liknande som jag har, fast utan larm. Tack gode gud! Så hon slipper alla stick i fingret. 
De bad mig att omg. gå till Apoteket och hämta ut insulin, kanyler, insulinpenna, spritservetter och annat. Så jag gjorde det. 
När jag kommer tillbaka till bilen efter tandläkarbesök, telefonsamtal och Apoteket, så hänger det en P-bot på min vindruta. Men vad f-n. I hasten hade jag satt skivan på 1 istället för 11 när jag parkerade. 400:- till i kostnad denna dag. Tack för kaffet liksom. 
Om det är någon som vill lämna något dåligt besked till mig, så passa på nu. Kan inte bli värre!
När jag kom hem kokade jag mig en stor Temugg med glögg, fast jag lovat att spara mig till första advent. Den där muggen var behövlig. 
Maja tog beskedet med Insulinsprutan med jämnmod. 
Men hon är väldigt upp och ned för tillfället. Blir ledsen för minsta lilla och behöver mycket gos och pepp! Hon förklarar att hennes hjärna inte räcker till och håller på explodera. Bra förklarat! Hon tycker nog hela grejen hon är i just nu är väldigt omtumlande. 
(null)


Kommentarer:

1 Helena:

skriven

Kram ❤️

Kommentera här: