0

Pizzasten och pizzabak

Henrik hade i några dagar penetrerat ämnet Pizza - Hemmagjord. Så i lördags förslog han att vi skulle åka på turné och köpa nytt galler och Pizzasten till vår Weber. Det var lite slutsålt, men vi fick tag i en Deluxsten och ställning på K-Rauta i Stäket. Pizzaspade hittade vi på ICA hemma i Bålsta. 
Ingridienser inköptes och så åkte vi hem och bakade. Pizza är ju inte riktigt min grej, en slice är god, men jag brukar bli ganska spyfärdig efter en halv pizza. Så det här blir något nytt för oss. Henke fick ta befäletf, då han läst på. 
 
Deg sattes, deg jäste - i olika moment. Det degades ut och sen fick var och en i familjen lägga på sin egna fyllning. 
 Majas Pizza före:
Hon hade på förfrästa scampi, Mozzarella och basilika. 
(null)
Majas Pizza efter grillning.
(null)
Min Pizza före:
Jag hade på 4 olika sorters ostar ( peccorino, gorgonzola, mozarella och parmesan ), pinjenötter och kronärtskockor. 
(null)
Min Pizza efter grillning.
(null)
Henkes Pizza före:
Han hade på skogschampignoner, mozzarella, kronästkockor och basilika. 
(null)
Henkes Pizza efter grillning. 
(null)
Här är Pizzan som blev en familjepizza, vi lade på allt som blev kvar och Priscoutto. 
(null)
(null)
På allas Pizzor lade vi på Ruccola och ringlade över vitlöksolja innan förtäring. 
Vi smakade varandras och ja, det var ganska gott, men fortfarande ingen favoriträtt direkt och alla tyckte naturligvis att deras Pizza var godast. 
Här är lite div. bilder under kvällen. 
(null)
(null)

(null)

 

Kommentera här: