2

Norrtälje, Grisslehamn och Åland t/r

Jag sitter här och försöker blogga, men datorn liksom svänger fram och tillbaka. Faaan, jag är, ja vad är jag? Heter det åksjuk? Sjösjuk? Gungsjuk? Hypokondrisk? I alla fall så gungar hela världen just nu och det är skitjobbigt! Klev av färjan för några timmar sedan och hur länge skall det här sitta i kan man lite lätt undra??

Vi startade resan med att åka till Grisslehamn. Åkte ända ut till Singö och tittade, där var det jättefint. En liten "sommarbarre" där vore väl inte helt fel?? Tog en lunchbuffe ( Buffe nr 1 på resan ) på Hotell Havsbaden i Grisslehamn.  Fortsatte vår kos mot Norrtälje, checkade in på hotellet och for ned till Norrtälje city och tog en liten jäkel nere i deras hamn. Vi gick och strosade lite i City och begav oss sen mot hotellet som otroligt nog hade en Middags-Buffét ( Buffét nr 2 ) som ingick i priset, vilket vi inte hade en aning om. Trevligt värre!! :O)

Henke vid ån som rinner genom Norrtälje.


Maja vid puben i hamnen....


Lite Charlie...


Gos med Farmor


Maja Attack-gosar ( syrrans uttryck ) med Farmos hand:


Maja äter Melon från Frukostbuffen


På morgonen åt vi frukostbuffet ( Buffet nr 3 ) och begav oss mot båten som skulle gå från Grisslehamn. Jag hade råkat slänga på mig en klänning, som jag helt plötsligt tyckte var för kort. Så jag och Ingegerd begav oss mot något stånd som fanns där och tur nog så hade de ett par fina vita tajtsaktiga saker, eller vad det heter...? Köpte dem och drog på mig dem bakom en lyktstolpe.
Vi tog Eckerölinjen. Så här med Facit på hand, så var denna båt och service mycket bättre än Viking Lines.
Vi hade förbeställt en Brunchbuffét ( Buffét nr 4 ) som var jättebra och god. Kollade lite i Taxfreen och inhandlade traditionsenligt lite öl, Whisky och godis. Bra-ha-attiraljer för fortsatt BRA resa! Ha Ha.
Anlände till Åland och begav oss direkt mot Hotellet. Checkade in och gick ut på byn. Dels för att köpa ett av mina fina glas som jag samlar på och köper på Jussis keramik varje gång jag är på Åland och dels för att bara gå och glo och förtära gott gott!
Middag åt vi på Hotellet, sen tog vi en promenad ner till en jättemysig hamn nedanför hotellet. Där satt båtfolk och tog en öl i solnedgången på restaurangerna som fanns där, fett me nice, en sån där härlig stämning över hamnen liksom. 
Vi avslutade kvällen i Ingegerds och Kjells rum med lite snack och häng i soffa och säng!
På torsdagsmorgonen åt vi otroligt nog frukostbuffét ( buffé nr 5 ). Packade ihop oss och begav oss mot Viking Lines terminal. Henke körde på bilen på båten och vi andra gick på. Mycket lättare så med barnvagn.
Vi yrade omkring ett tag på båten och visste inte vart vi skulle sitta eller stå eller äta eller gå. Till slut tog Kjell befälet och beställde en lunchbuffe ( buffet nr 6 ), kan ni tänka er, något så ovanligt som en Buffé!! Det här måste väl nästan vara någon form av världsrekord??? Att äta 6 olika Bufféer på 50 timmar. Duktigt va??
Eftersom det inte finns så mycket att göra, så besökte vi TaxFreen igen. Jag och Ingegerd gjorde några bra och viktiga inköp. Jag köpte mig ett LÄPPGLANS och ett Åländskt bröd och Ingegerd köpte sig en god parfym.
Henke ville också in och köpa sig en parfym, så jag hakade på honom. Han köpte Dolce & Gabbanas LightBlue och The One, av samma skapare. När vi skulle betala kom jag på att jag hade gått in igen med min TaxFree kasse, så jag visade snällt upp kassen och kvittot innan kassörskan ens hade sett att jag hade den. Hon blev skitsur och sa med väldigt hög röst, så att hela jäkla båten skulle höra, att jag ALDRIG får ta med en kasse som jag redan betalt, in i butiken igen, för då skulle jag minsann få betala alla grejjerna på nytt. Men vad f_n, det var väl inte driekt med berått mod som  jag gjorde denna överträdelse och som att jag skulle betala påsen, tömma påsen och gå in och fylla den med samma varor som jag redan köpt igen?? Ja, Ja, det kanske finns människor som håller på så....
OCH jag skulle minsann veta att det faktiskt finns människor som gör på detta viset. Rugguggla!!Slutord på resan är: Bufféer, sol, sol, sol, båtar och hotell av olika de slag, bilåkning, mysigt, trevligt, roligt, humor, och kontroll!! Tack för god sämja!

En annan "reflektion kolon snedslag" som kom upp på resan var att jag inte känner igen mig själv i spegelbilden längre när jag går förbi ett skyltfönster, jag har verkligen gått upp asmycket i vikt. Jag gick direkt ned de 7 kilo jag gick upp under graviditeten, men nu 5 månader senare och en sådär 289 munkar på 5 månader, så är det inge kul längre. Jag får nog göra som My och skaffa mig en personlig PT och leta reda på mina viktväktar böcker efter semestern. Nu jäklar säger jag!!!! Nu har det varit fuktigt nog länge i min garderob!!!

Nu har vi kommit hem och tvättmaskinen går som en tok igen. Nu är vi hemma ett dygn, sen åker vi ut i skärgården i ca en vecka.

My och Martin kom över på en snabbfika och ikväll blir det nog bara lite skönt häng i soffan. Kanske någon film åker på. Vi får se.
Maja somnade när My och Martin var här och har sovit sedan dess. Alltså sen fem. Hon måste vara helt slut efter dessa dagar. Vi har ju bara flängt fram och tillbaka som galningar över allt.

Kommentarer:

1 Mysan:

skriven

Myspysigt värre!! :) Hittade ni någon moster på mostersvägen, eller höll ni till godo med mmset? :)

Pooo

2 Manina:

skriven

MMSet räckte långt!! Faktum är att jag fortfarande skrattar....:O)Poo

Kommentera här: