2

Bedrövligt och skönt på samma gång

Igår var jag till Ortopeden på Enköpinsg Lasarett, jag hade äntligen fått tid. Ackis har tyvärr inte hört av sig över huvud taget ännu....
I alla fall. Jag fick träffa en läkare som var helt enastående. Han hade jobbat med ortopedi i över 20 år och tog sig an mig direkt.
Jag berättade allt om Danderyd, hur jag blev utskriven utan någon som helst vägledning över vad som händer nu, de skickade hem mig efter sista operationen med orden: -Du kommer kunna stödja på foten inom 3 dagar och gå bra om en vecka. Hej då!
 
Och så har ju inte läget varit. Men denna läkare, sa bara nu går vi från idag och fixar det här på ett bra sätt.
Han gick igenom alla gamla röntgenplåtar - Där han såg att även en stor spricka löpte genom mitt vadben, det hade inte Danderyd meddelat mig. Det låg benbitar och skramlade lite här och där, det hade inte Danderyd meddelat mig. Ledbanden i foten var söndertrasade, Det hade inte Danderyd meddelat mig, alla ligament, brosk och mjukdelar var på ett eller annat sätt trasigt. Inte konstigt att jag haft ont och har problem!?!?
Läkaren undrade om de tagit en röntgen efter alla operationer m.m., nej det gjorde de inte.
 
Ok säger läkaren, så här börjar vi:
Jag skickar en remiss på en magnet röntgen omgående, ev blir det en skikt röntgen också framöver.
Sen bokar du och jag en tid efter röntgen, då vi sätter oss ner och tittar exakt hur det ser ut i fot och ben och utgår därifrån med Rehab osv.
Idag skriver jag ut Morfin åt dig, som du tar 20 minuter innan du gör någon form av träning.
Du tränar väldigt försiktigt, det är bra att röra på foten och få igång den, men med försiktighet. Lyssna på kroppen. Blir du svullen och får ont, då tar du det lugnt en dag eller två.
Du försöker få tag på en "Bra" sjukgymnast som hjälper dig med ett bra, nytt träningsprogram.
Jag tar över din sjukskrivning, behandling m.m från Husläkaren idag ( Husläkaren hade gjort ett bra jobb för att inte vara ortoped, ortopeden var nöjd! :O) ).
Jag sjukskriver dig tom 15 december till att börja med.
Ät Alvedon om du har ont.
Var beredd på att inte kunna köra Maraton och dansa på ett bra tag.;O)
 
Mina axlar sänktes mer och mer ju längre tid vi satt inne hos läkaren.
Jag kan inte med ord beskriva hur glad och lättad jag är över att någon äntligen hjälper mig. Tårarna trängde på.  Jag visste att något inte var som det skulle. Det kan inte ta så här lång tid att ens kunna börja gå. Är det här sjukvården i Sverige? Är vi inte bättre än så här? Jag börjar få en viss förståelse för Försäkringskassan också.....
 
Med facit på hand så är jag väldigt besviken på Danderyd sjukhus. Men frågan man kan ställa sig är om de av misstag inte informerat mig om exakt alla skador, eller om de faktiskt inte sett dem och vetat om dem?
Någon nämnde en "Lex Maria" kanske vore på sin plats?
Jag skall nog ringa Danderyd idag och be dem skicka mina journaler under min period jag var hos dem, och ta med dem till nya läkaren när jag träffar honom nästa gång - för att gå igenom dem.