0

Astmaanfall?!?

Idag fick jag nog. Var på kundbesök på Östermalm och hörde knappt vad kunden sa pga väsande luftvägar och hostande. Ringde Familjeläkarna på vägen tillbaka till kontoret. Sköterskan hörde hur jag lät och blev bekymrad när jag berättade om mitt läge.
Kan du vara här om en halvtimme typ?

Jag åkte dit direkt. Tog blodprov och fick träffa en läkare som ganska rappt deklarerade att det mestadels var en tung och ihållande astma som inte vill släppa taget och som tagit grepp om hela lungpaketet. 
Hon ordinerade direkt att gå till ett akutrum och svälja 8 betapred tabletter och sätta mig i en andningamaskin med två olika sorters astma mediciner. 
Och där satt jag och andades i två minuter i kvarten tills jag var helt darrig, tydligen en biverkning.

Nu har jag fått en betapred kur som körs i 6 dagar och full dosering av pulmicort tills jag är bättre. Skall på återbesök om några veckor och skall då få gå igenom hela proceduren av mina lungor, så de kan få in en medicinering som passar mig, så jag slipper sånt här i framtiden. Skönt! Äntligen någon som hjälper mig att ta tag i mitt problem ( som jag uppenbarligen inte fattat att jag haft!!)