0

Begynnande diabetes typ 1

För en vecka sedan började Maja bli hängig, drack och kissade hela tiden och gör nu med. 
I måndags började jag ana oråd och började ta blodsocker på henne nu och då. De visade allt mellan 6,1 och 9,8, vilket är för högt om man är frisk. 
I tisdags kväll ringde jag 1177, där de bad oss att omgående åka in till akuten, vilket är deras riktlinje lät han mig veta. Nja tänkte jag, vi kan vänta, jag är Majas mamma, jag har diabetes och vet hur det här fungerar och jag ansåg att Majas allmäntillstånd inte var så dåligt. 
I onsdag morgon ringde jag VC ( Knivsta Läkargrupp ) och fick en tid samma förmiddag. Hämtade Maja i skolan och åkte dit. De tog 7 olika sorters rör med blod och kissprov. 
Imorse klockan 08:00 ringde VC och meddelade att proverna visar på en begynnande Diabetes typ 1. 
Läkaren meddelade mig att hon skickat remiss till Barnendokrin på Ackis. De ringde på eftermiddagen och bad oss att åka till Barnakuten på Ackis för att ta fler och nya prover. Detta för att vi fick en tid till Barendokrin imorgon, fredag klockan 14:00. Och då ville de ha sina prover aktuella. 
Vi skall också under ett dygn ta blodprover på Maja före måltid, 2 timmar efter måltid och 23:00 och 03:00, men det här fixar ni hemma väl, eftersom du har pryttlar, så slipper vi lägga in er. Visst, vi fixar detta hemma! No probs.
Nu sitter vi här på Akuten och väntar. 
Snabba puckar av Landstinget! Tack!
Nu skall en utredning påbörjas. Alla läkare har meddelat mig att det är ovanligt att man upptäcker sånt här i tid, oftast hinner barnen bli väldigt sjuka. Så något bra i det trista att vi upptäckt det tidigt!
Faan också vad tråkigt att hon ärvde denna tråkiga bit! Fan.Fan.Fan.
(null)

Kommentera här: