1

Synbortfall?

Igår åkte jag in till jobbettill 06:45, sätter på Kaffe och går in på mitt rum och sätter igång darorn. Precis som vanligt. 
Efter 10 min går jag och hämtar en kaffekopp och tar fram min goda macka och kör igång. När jag sätter fingrarna mot tangentbordet, börjar vänstra delen av synfältet åka som en blarig Berg- och Dalbana blandat med typ "sådär som det känns i ögonen när man tittat in i strakt ljus eller mot solen", så jag såg inte vad som stod i e-mailet jag satt och läste, allt bara blurrade omkring. 
Jag blev förvånad och orolig. Vad är på G?
Har jag fått en blödning i ena öga igen? Jag blundade med ena ögat och sedan det andra men det var där, blurret, på båda ögonen. Men då är det ju något med huvudet tänkte jag. 
Jag ringde 1177, till slut i alla fall, då jag varken såg telefon eller knappar på telefonen tydligt. 
Satt i kö i 20 min och blurret forsatte, nu harde min Kollega blivit orolig också. 
På 1177 säger killen/sjukskötaren efter min första mening: Vi lägger nog på här, så ringer du 112 och tar en Ambulans fort in till någon akut, du kan ha fått Hjärnblödning, eller så är det en varning på ev. kommande hjärnbldning eller tia attack. QUE??
Jag började gråta av skräck. Ringde Henrik och gick sedan till min kollega som hjälpte mig att ringa 112. Nu hade blurret avtagit till stor del. Det höll på i 40 minuter ca. 
På 112 fick jag tala med en lugn tjej, som när hon frågat ett gäng frågor och fått svar av mig, tyckte att ambulans inte var nödvändig, tack gode gud. Men jag ber dig att ta dig till en akut omgående, hade jag möjlightet till skjuts tro?
Henke och Maja hämtade mig och så åkte vi mot Ackis Akutmott. 
Där tog de väldigt bra hand om mig, EKG och provtagning av sjuksyrror direkt. Fick träffa en första läkare ganska omg. Man talade om sköra blodkärl pga långvarig Diabetes m.m. Jag träffade en Nefrolog och efter 4  timmar kom man fram till att jag troligen, mest troligen haft ett Migränanfall. 
Jag hade ju trots allt haft dunderhuvudvärk i flera dygn innan detta hände. 
Skönt och ändå trist besked på samma gång. Skönt att det inte var en liten hjärnblödning, men trist att man ev. fått Migrän. 
Vi har det i familjen, men jag har inte haft problem av det i uppväxt osv. 
Men vid närmare eftertanke så har jag de senste åren haft dunderhuvudvärk i en vecka i skov liksom ungefär en gång i kvartalet, så jag borde kanske ha förutsatt att det kunde vara Migrän. Fast jag trodde liksom att Migrän bestod i att man blev sängliggande och spydde i flera dar osv. Jag har ju kunnat jobba, men Treo, Eeze och annat innanför västen när denna vecka slagit in. 
Ja ja, vi får se hur det här yttrar sig. 
Nefrologens förslag var att ta 2 alvedon och 1 ipren var 6:e timme i 2 dygn nästa gång detta dyker upp. Får man fler än 5 migränanfall med synbortfall m.m. då kan man göra en utredning och få tyngre mediciner om det behövs. 
 Familjen var mycket lättad när jag fick beskedet om Migrän. Maja nämnde under hela kvällen hur glad och lättad hon blev ev beskedet. Hon hade varit jätteorolig. Lilla gumman.  (null)


Kommentarer:

1 Helena :

skriven

Men usch stackare!! Krya på dig! ❤️ KRAM ❤️

Kommentera här: