0

Lasrat ögat

Jag började dagen med det där kortisolbelastningstestet. Det gick bra. De satte en kanyl i armen, tog ett före test och körde sen in någon form av "medicin" som skulle leta sig fram till binjurarna direkt och få dem att börja producera kortisol. Sjuksköterskan, som var jättetrevlig och vänlig, meddelade att det kan kännas varmt över buken och du kan börja må illa när jag sprutar in "giftet". Hon hade rätt, på första sprutan hände något i kroppen och det började smaka metalliskt i munnen på någon sekund, vid spruta två blev jag varm och bubblig i området kring buken och på tredje sprutan sköljde ett illamående in, men det varade bara någon minut. 
Jag satte på mig hörlurar och lyssnade på ljudbok, efter en halvtimme var det dags för prov nummer två. Sen var det klart. Sjuksköterskan lät meddela att imorgon em ringer en läkare dig med svar på proverna! Ok. Hej då!
Åkte in till jobbet och jobbade några timmar, sen var det dags för besök till ögonläkaren. 
För några månader sedan började jag se grumligt igen på höger öga. Gick till ögondoktorn före jul som meddelade att jag fått efterstarr på det ögat där jag böt linsen för ca 8 år sedan. Han bokade in en tid för att Lasra bort starren. Det var i eftermiddags. Jag var nervös, men det gick bra. Lite ont och rinnigt öga ikväll och ser lite suddigt, men det skulle gå över på ett dygn eller två. Någon sorts svarta flagor skulle dyka upp i synfältet i någon vecka, men dessa tar kroppen hand om själv tydligen och sen skall jag kunna se ut genom min konstgjorda lins igen! Hurra!
Några flagor har redan ikväll dykt upp i synfältet. Hmmm...det är som att ha sånna där brandflagor i ögat. 

Kommentera här: