0

Ackis, Klippning och nya ICA Maxi i Bålsta

Familjens vecka är fullspeckad just denna vecka. 
Igår hämtade vi Maja i skolan på eftermiddagen och åkte till Ackis, Diabetesmottagningen,. Vi lämnade in Majas prover som tagits sedan vi var där sist och så tog de ett HbA1C på henne. Vi var till Ackis previs innan jul och då sa de att om Majas blodsocker stiger under perioden fram till att vi skulle ses idag, så skulle vi smygöka hennes insulin, vilket vi har gjort under denna period och det visade sig att vi gjort helt rätt, för vi har pressat ned hennes HbA1C till 39, vilket är ett helt ok snittvärde för en diabetiker. Så vi skulle köra på så som vi gjort de sista månaderna. Maja behövde inte börja ta måltidsinsulin ännu, hon klarar sig fortfarande på långtidsverkande insulin morgon och kväll. Hon blev väldigt glad över detta. Hon vill inte riktigt börja ta isulin helt själv, alltså ta spruta på sig själv och det msåte hon ju så fort de vill att hon skall böjra ta snabbinsulin till måltiderna. 
 
Efter Ackis åkte Maja och jag ned till TinTin och Co för klippning av Maja. Maja och jag bokade in klipptid denna vecka för 4 måander sedan, men igår när vi egentligen skulle ha klippt oss så ringde frissan och meddelade att hon var hemma med kräksjuka barn. Om jag berättade detta för Maja vet jag att besvikelsen ev. skulle kunna ta över hela hennes födelsedagsvecka, sånt här får henne ur balans, så jag bad på mina bara knän över att de skulle trolla fram en klipptid innan idag, och hon var snäll och ordnade med en tid till igår kväll. Så nu är Maja jättefin i håret igen. 
 
Efter klippningen åkte vi till vår för dagen nyöppnade ICA Maxi coh storhandlade. Vi har inte kunnat hinna med och handla ordentligen på ett par vekcor, då vårt Gamla ICA Kvantum sålt ut alla varor och det har sett ut som ett livs i Ryssland där i några veckor, så vi har stödhandlat på Livs och Hemköp. Så det har gapat tomt i skafferi och kylskåp sista veckan. ( Jag vet, självklart kan man åka iväg från byn och handla, vi har bara inte gjort det, vi har klarat oss, vi har tuggat på köksbordet och torkat oss i häcken med gamal tapetrullar!! )
Men nu ser våra kylskåp skåp ut som Flygfyren igen. ( Tommys och Agnets kommentarer om vårt kylskåp ). 
ICA Maxi var däldigt fint och superskönt att ha en stor affär att handla i!
Bild lånad på nätet
 
 

Kommentera här: