0

Kryckkurs med sjukgymnasten

Maja var jättetrött och lite vimmelkantig i fler timmar när vi kommit upp på salen igen. 
Jag matade henne med pastanoch falukorv vid ett, då hade hon inte ätit sedan middagen igår. Så hon var vrålhungrig. Hon mådde inte illa av maten och det är ju ett bra tecken. 
Sen hände typ allt på en gång under två timmar. En sjuksyrra kom in med nya Alvedon och tog bort glukosdroppet och hennes båda infarter hon hade på händerna. Maja somnade i en kvart. Sen kom det in två nya syrror som skulle hjälpa Maja upp på ett gåbord för de ville att hon skulle kissa. Det gick bra. Maja somnade om i fem minuter. Då kom sjukgymnasten in och lärde henne hur ett "ligga i högläge med benet" skall vara, Maja fick hjälp med att ta på sig kläder, kryckor ställdes in efter hennes längd. Sen var det bara att köra, sjukgymnasten lärde henne gå med kryckorna och att stödja på benet/foten rätt, sen gick de ut i korridorerna, upp och ned för en trappa. Maja fixade det där galant! 
När hon kom tillbaka till salen igen, lade hon sig ned, helt slut och somnade. Nu har hon sovit i ca 1,5 timme och ronden kommer strax. 
(null)

Kommentera här: