0

Näsblod 2.0

Det här hände för någon vecka sedan. 
Helt plötsligt, out of nowhere började jag blöda näsblod. Kraftigt. Som om man öppnade en kran i snoken. Jag blödde kraftigt kanske 4 gånger. Jag berättade för min chef hur mitt läge var. Mest för att vi är, hon och jag på kontoret. Vi pratar lite löst om vardagen liksom, mest eftersom man måste. Vi är inte "best buddies" riktigt! Men jag delade med mig. 

En dag för någon vecka sedan ringer en kund, som betett sig lite märkligt på sista tiden och som jag skall göra ett bokslut och Årsredovisning för, där vi inte får ihop det pga att kunden skall komma in med viss information, som visade sig vara felaktig och kunden blev sur. Fast det var han som var den felande länken i detta läge. 

I alla fall, så gick min puls upp ganska kraftigt när han ringde tydligen, för i samma veva som jag svarade, så var det som att schunten i näsan öppnades på fullt och blodet rann som ett Niagara fall. Jag sitter kvar med kunden i luren idiotiskt nog, men han var ju inte en glad kund för tillfället ( pga honom själv ) så jag satt kvar i telefon med honom och lyssnade, medans blod rann på hela mig, hela mitt golv, på mitt skriver vbird, mina skor, och jag fyllde en hel toalettrulle med blod, som droppade ned på pölen av en kvadratmeter blod som samlades på golvet. Det bara rann ur näsan, kunden pratade på i 20 minuter, mitt medvetande sviktade pga blodförlust. Till slut avslutade kunden och jag viskade så högt jag kunde till min chef om mitt läge, hon flög upp från stolen och kom till undsättning. 
Hon Hämtade hushållspappersrullar, torkade, hämtade skurhink och moppade mitt golv, hon låg nog på alla fyra vill jag minnas och skurade som en tok med skurhandkar på sig, medans vår praktikant torkade av mig och försökte få blodet att sluta rinna. 
Det tog 40 minuter ich 3 personers strävan om att det skulle avta innan det avtog. Jag var vid det tillfället svag, trött, snurrig och torr i munnen pga blodförlusten. 
Min chef skickade hem mig direkt. Bilfärden hem minns jag knappt, jag borde nog inte kört bil. 
Jag ringde 1177 när jag kom hem, de tyckte jag skulle åka in till Öron-, näsa- halsmott På Ackis ganska omgående. Henke var på väg hem från jobbet på tidig em, han körde mig till Ackis, vi styrde upp för Maja som var med en vän på Bålsta C och fikade. Sen åkte vi mot Ackis. Vi väntade i 5 timmar innan jag fick hjälp. Jag hann blöda ned hela väntrummet innan det var min tur. 
De svetsade ihop mitt kärl som brustit i näsan under pågående rinnande näsblod. Det var blod överallt. Inte ens sugen som dammsög blodet hjälpte. Så de fick svetsa/bränna kärlet ytterligare en gång. Efter 20 min i väntrummet och två svetsningar, fick vi sitta ned och vänta för att se om det blev bra, och det blev det, till slut fick vi åka hem. 
Tror ni kärlet höll? 
Nope!
Jag blödde redan på natten igen och på förmiddagen. Jag var hemma i 3 dagar från jobbet pga näsblod och blodförlust. 
Nu har det gått några veckor, jag blödde senast idag, men bara ett vanligt näsblod, som avtar efter några minuter. 
Nu försöker jag ta det lite lugnt, stressa ner och äta typ blodpudding och dricker blutsaft, så får vi se hur utvecklingen blir. Blöder det bara som ett vanligt näsblod, så är det helt ok. 
Jag mår nu bättre! 
(null)

(null)Kommentera här: