0

Glass i stora lass

Ikväll gjorde vi glass igen! Två satser vispade vi i ordning och smaksatte efter vad vi gillar. 

Jag har sedan tidigare beställt olika sorters essenser och vi har under det sista året provat oss fram med vad vi gillar bäst. Ibland har vi använt essens och ibland har vi smaksatt själva. 

Vi har hittat recept på den enklaste, snabbaste och godaste glassen att göra själv.
5 dl grädde, den fetaste varianten tyvärr
1 brk Kondenserad mjölk
Vispa grädden
Häll i den kondenserade mjölken och vispa ihop allt lätt. 
Smaksätt efter eget önskemål,
Låt stå i frys minst 4-5 timmar, ibland behöver glassen mer tid om det tex är lite alkohol i smaksättningen. 
Ikväll smaksatte vi med min favorit - Låt lyxiga russin ligga i några matskedar rom och dra någon timme, häll sedan ned i glassen och in i frysen. För bästa smak, klipp runt lite i russin och Rom blandningen.
Maja ville ha sin favorit. Riven choklad och marshmallows. 
Resten smaksatte vi med viol och skumbanan. 
Vi provade även Cherry smaken ikväll, Maja och Henke älskar alla sorters olika Cherrysmaker, medans jag har jättejobbigt med allt som smakar Cherry och mandel. Men idag funkade det inte alls, Maja och Henke slängde satsen med smak av Cherry, trots försök att rädda den. De tyckte det smakade artificiellt och bensin.
(null)


Kommentera här: