0

Majas Skolios

Maja och jag var till Ortopeden på Ackis i veckan och de kom fram till att hennes läge i livet troligtvis kräver en operation för att göra hennes tillvaro lite bättre. 
Dels så är hennes procent i kotorna och snedvridningen stor och för hennes del är det så att skoliosen snurrar och förflyttar revben och hela paketet åt fel håll i hela bålen. 
Maja har värk dag som natt. I skolan vill hon efter några timmar bara lägga sig mitt på golvet för att sträcka ut och avlasta rygg och muskler, men tror ni hon gör detta? Nej, hon biter ihop, kommer hem och är som en trasa. 
Till kvällen kränger hon på sig sin korsett, efter att hon tagit Alvedon och försöker somna. Smärtan när honspänner korsetten håller henne vaken lång tid ibland. 
Och Maja har alltid, sedan hon var liten. Behövt mycket sömn. Så detta är verkligen tufft för henne.
Överläkaren på Ortopeden kom fram till att Maja troligtvis behövde en operation. Så from denna vecka och 3 månader framåt får Maja stå ut, sedan börjar man nog processen fram till en operation. Vi talar då om att skära upp ryggen från halskotorna till svanskotorna. En sjukskrivning från skolan på 6 veckor och rehab i 2 år. Så det kommer krävas en del av Maja och av oss alla. Men Maja är helt inställd på detta, då hon lider idag. 
Bilden till höger är från april, idag är ryggen värre. Bilden till vänster är när Maja snört på sig sin korsett. Så, visst, den rätar ut ryggraden, 
(null)


Kommentera här: